RIPOSTER

Jogerős döntés született a kakucsi gyilkosság ügyében!

Még márciusban késelték halálra a 20 éves Vivient, a feltételezett gyilkosa azóta előzetes letartóztatásban van. A nyomozás még tart, egyelőre nem sikerült K. Bálintra bizonyítani az emberölést.

Még mindig nem zárták le a nyomozást a kakucsi késelés ügyében, a feltételezett gyilkos pedig ártatlannak vallja magát. Ahogy a %% is beszámolt róla, a 20 éves Vivien még március 5-én tűnt el a Népligetből, majd egy héttel később találták meg a holttestét egy Dabas melletti erdőben. A fiatal lányt tizenhárom késszúrással ölték meg. A nyomozók hamar elkapták a feltételezett tettest, a 20 éves K. Bálintot, aki később beismerte tettét, ám legutóbb módosított a vallomásán és

ártatlannak vallotta magát.

A bíróság március 11-én helyezte előzetes letartóztatásba a fiút, ám az ügyészség többször is indítványozta az elzárás meghosszabbítását, ami szeptember 11-én, vasárnap járt le.

Kezdeményeztük a gyanúsított előzetes letartóztatásának újabb két hónappal történő meghosszabbítását a bíróságnál

– tájékoztatta a %%-ot dr. Gyugyi Csilla ügyészségi szóvivő, aki azzal indokolta az újabb hosszabbítást, hogy fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. Az illetékes Budapest Környéki Törvényszék a Pest Megyei Főügyészség indítványa alapján pedig novemberig meghosszabbította K. Bálint előzetes letartóztatását.

A nyomozás még folyamatban van, a különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosság indítékát még nem sikerült kideríteni.

És ezeket olvastad már?