RIPOSTER

Jó hír az autósoknak, több ezer ember bírságát engedik el

Egy helyen nem volt kihelyezve a szükséges tábla, ezért a bírság nem érvényes.
  • Szerző: Ripost

Visszaigényelheti a befizetett büntetést a járási hivataltól az a közel kétezer autós, akit novemberben a Felsőőr melletti Gyepűfüzes (Kohfidisch) területén gyorshajtáson ért a a traffipax Ausztriában. Az ok egy hiányzó közlekedési tábla - írja az orf.at-ra hivatkozva az Autoszektor.

Hosszú ideje tart már a főutca felújítása. Az építési területet 30 kilométeres sebességkorlátozó táblákkal is biztosították, novemberben pedig egy radart is felállítottak a rendőrök, amely az autók sebességét mérte. Közel kétezer esetben jelezte is a gyorshajtást a traffipax.

Egy autós azután panaszt tett a büntetése ellen, a vizsgálat során pedig kiderült: a bírságok érvénytelenek. Az út mellett a sebességkorlátozás kezdetét és végét is fel kell tüntetni, ebben az esetben viszont a 30-as övezet végét jelző tábla hiányzott. Mivel pedig a sebességkorlátozás nem volt szabályos, a kiszabott büntetések érvénytelenek, közölte Helmuth Nemeth, Felsőőr járás elöljárója.

Azok az autósok, akik már befizették a büntetésüket, visszakapják a pénzt. Ehhez a járási hivatalnál kell jelentkezniük, meg kell adniuk a nevüket és a kiküldött határozat számát. Azoknak pedig, akik még nem fizettek, a hivatal elengedi a bírságot.