RIPOSTER

Jelentős lehűlés jön, mutatjuk, milyen meglepetések jönnek még a héten

Szinte minden nap várható zápor és zivatar a héten, sőt akár viharos szél is lehet, a hőmérséklet pedig fokozatosan visszaesik.
  • Szerző: Ripost

Hétfőn a napos időszakok mellett szórványosan, nagyobb számban előreláthatólag a Dunántúlon várható záporok, zivatarok kialakulása. Az északkeleti szél több helyen élénk, zivatarok környezetében erős, viharos lehet. Délután 19-25 fok valószínű, de a csapadékos tájakon több fokkal visszaeshet a hőmérséklet.

Kedden főként az ország déli felén alakulhatnak ki nagyobb számban záporok, zivatarok, északabbra csak helyenként fordulhatnak elő, és napsütésből is több lesz. Élénk, nyugaton és keleten, északkeleten erős lesz az északi-északkeleti szél, zivatart azonban viharos lökés is kísérhet. Napközben 19-24 fok várható.

Szerdán gyakran lesz erősen felhős az ég, eső, zápor, egy-egy zivatar több helyen - elsősorban délen és keleten - fordulhat elő. Élénk, erős északi-északkeleti szélre, hajnalban 5-11, délután 16-21 fokra készülhetünk.

Csütörtökön és pénteken sokfelé eshet, az eső mellett záporok, csütörtökön a déli-délkeleti országrészben zivatarok is kialakulhatnak. Többfelé szeles marad az idő. Jelentősen visszaesik a hőmérséklet, a maximumok döntően 15 fok alatt maradhatnak - írja az Időkép.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?