Létrehozva: 2020.08.27.

Itt üzemelt a KGB magyarországi központja

Különleges, 1400 négyzetméteres betonteknő fekszik négy emelettel a felszín alatt Várpalota mellett. Ez volt a szovjetek egyik hírszerző központja. Az egyedi ingatlannak most új tulajdonost keresnek.

125 millió Bárki megvásárolhatja a Várpalotához tartozó Inotán található atombunkert. Csorba Dániel ingatlanszakértő-youtu-ber egy videót is készített a különleges létesítményről, amely évtizedek óta kihasználatlanul áll. Az építmény egykor a KGB különleges céljait szolgálta, a megbízható források szerint az úgynevezett troposzférikus híradórendszernek adott otthont. Az ide telepített katonai be-rendezések lehetővé tették, hogy az akár 500 kilométer távolságban levő hasonló egységekkel kommunikáljanak vezetékes megoldások nélkül.

–Érdekes élmény volt a forgatás kedvéért belépni – mondta a Borsnak a férfi, és hozzátette: ha neki lenne 125 millió forintja az építmény megvásárlására, egy pillanatig sem gondolkozna. Elvégre nagyon menő dolog manapság egy valódi atombunker tulajdonosának lenni.

– A épület ezernégyszáz négyzetméternyi hasznos területtel rendelkezik. Számtalan terem található benne – magyarázta Dániel.

A bunkert egyébként a Bakony dolomitjába vájták 25 méter mélyre. A falakon helyenként még láthatóak cirill betűs feliratok, ezek nyilván az egykor ott állomásozó szovjetek művei. Megtalálható az egykori fürdőkörlet is, amelyben egyszerre akár 12 kiskatona is zuhanyozhatott. Minden jel arra utal, hogy a bunker lakói emeletes ágyakon aludhattak. Kérdés, vajon mire lehetne manapság hasznosítani az építői szerint atomtámadás ellen is megfelelő védelmet nyújtó monstrumot.

– Ha én megvenném, szabadulószobákat vagy egy különleges szállodát létesítenék benne, de hallottam már olyanról is, hogy valaki szerint borospincének is kiválóan alkalmas. Csak a képzelet szabhat határokat – nyilatkozta Dániel.

A bunkert egyébként egy profi ingatlanközvetítő vállalkozás árulja, ám a cég képviselője nem kívánt lapunknak nyilatkozni.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Körbevette a brüsszeli rendőrség a békepárti konferenciát - videó

origo.hu

Alig takarja valami Tolvai Reni hatalmas melleit

borsonline.hu

Kiszivárgott! Ők lehetnek a Nyerő Páros új évadának szereplői

mandiner.hu

Nigel Farage a brüsszeli konferencián: Egy újfajta kommunizmussal állunk szemben!

mindmegette.hu

Kétéves lett Rácz Jenőék kislánya - megható sorokkal köszöntötték a szülei Kamillát

vg.hu

Állampapír: trónfosztás az alapoknál, két vonzóbb befektetést is találtak a megtakarítók

origo.hu

Szexképek kerültek fel az internetre Taylor Swiftről

travelo.hu

Nem túl jó hír az Ausztriába igyekvőknek

ripost.hu

Súlyos dologgal vádolják a nézők a Házasság első látásra szereplőjét

ripost.hu

Hoppá, más feleségével ebédelt a Házasság első látásra szereplője

ripost.hu

A mai napig zavarba jön tőle: ezt a szerepét bánta meg a legjobban Sandra Bullock

ripost.hu

Idő előtt kiderült a Házasság első látásra egyik párjának döntése

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-