RIPOSTER

Itt bujkált Kolozsváron a nyíregyházi gyilkosság gyanúsítottja

Megírta búcsúlevelét, majd öngyilkos akart lenni Romániában az a férfi, aki a gyanú szerint fejbe lőtt egy házaspárt Nyíregyházán.

Ahogy a %% is beszámolt róla, öngyilkossági szándékkal tért vissza Romániába Dan S., a nyíregyházi halálos kimenetelű lövöldözés gyanúsítottja, mivel nem akarta, hogy magyar földbe temessék. Az emberöléssel gyanúsított román orvos beismerte tettét, azt azonban nem, hogy készült volna rá.

Engem ötvennégy évesen nem érdekel, hány évre ítélnek, nem gondolok már az életre, de Magyarországon megaláztak

– próbált a kiadatása ellen érvelni a kegyetlen tüdőgyógyász, aki három gyermekét hátrahagyva menekült Kolozsvárra a brutális kivégzés után.

A %% megtudta, hogy az akkor még körözés alatt álló férfit többször is megállították a rendőrök, ám mégis továbbengedték, így tudott átmenni Romániába, ahol egy gyerekkori barátja várta.

Egy régi ismerőse panellakásában húzta meg magát, ahol az éjszakát is töltötte. A gyilkosság másnapján döntött úgy, hogy búcsúlevelet ír és öngyilkos lesz, de ezt már nem tudta megtenni, mert rátörték a kommandósok az ajtót

- árulta el újabb részleteket az ügyről a %%-nak egy neve elhallgatását kérő bennfentes, aki szerint Dan S. mobiltelefonját mérték be a rendőrök, így tudták megállapítani, hol lapul a férfi.

 

A gyilkossággal gyanúsított román orvos kiadatását a kolozsvári ítélőtábla már jóváhagyta, a férfi fellebbezését pedig a bukaresti legfelsőbb bíróság fogja tárgyalni. Ha a bíróság további adatigényléssel fordul a magyar hatóságokhoz, akkor nem születik gyorsan ítélet. Ilyen esetben a bíróság nem azt vizsgálja, hogy a nyíregyházi lövöldöző elkövette-e a bűncselekményt, hanem azt, hogy fennállnak-e a kiadatás feltételei, így viszont hetekig elhúzódhat az ügy.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?