RIPOSTER

Iskola környékén ólálkodott a győri szökött rab

Először a Bercsényi ligetben próbált meg elbújni, több gyerek is látta.
  • Szerző: G. J.

Zvezdovics Krisztián kedden délelőtt kijátszotta a rá vigyázó őrt, és elfutott a győri bíróság udvaráról. Ahogy arról korábban a %% is beszámolt, az interneten kering egy fotó, ahogy átszalad az egyik hídon.

A Bercsényi ligetben van egy evangélikus általános iskola, és több gyerek is látta a környéken a férfit. Pont az iskola mögött van a játszótér, ahol megszabadult a rabruháktól” – tudtuk meg olvasónktól.

Állítólag a férfinak először váltóruhája sem volt, mindenáron meg akart szabadulni a rabruháktól, futás közben ledobta őket magáról, és félmeztelenül menekült.

A Kisalföld összegyűjtötte az eddig Sopronkőhidán ülő férfi bűnlajstromát, amiből kiderül, hogy Zvezdovics 10 éve már követett el bűncselekményeket. A legbrutálisabb esetek között szerepel a Tompa utcai benzinkútrablás, csuklyában rontottak be és kést szegeztek az eladó nyakához. Két nappal később az Ipar utcai felüljárónál támadt rá társával egy járókelőre, bottal fejbe vágták, hátizsákját letépték, és kirabolták. Egy győrszentiváni dohánybolt feltörésével is gyanúsítják.

Először 9 évet szabtak ki rá, amit végül 12 évre emeltek, ebből még 5 év volt hátra, egészen a szökése napjáig. Ha sikerül elkapni, ezt meg is duplázhatják. 

És ezeket olvastad már?