Létrehozva: 2015.12.28.

Ilyen volt a karácsonyi fekete tornádó Texasban

Még a két viharvadász is ledöbbent, amikor a villámok fényénél meglátták, hogy mi az, ami felé autókáznak! A földöntúli sötétségben csak a felvillanó villámok fényénél lehetett látni a fekete forgószelet!

A viharvadászok szombat este éppen Rowlett városa közelében autóztak Texas államban, amikor egy hatalmas, halálos tornádó söpört végig a környéken. 

A két férfi együtt alapította azt a viharvadász csapatot, amelynek célja, hogy rögzítse és megossza veszélyes időjárási jelenségek fotóit és videóit az interneten. Ezzel akarják felhívni az emberek figyelmét ezek veszélyeire. És persze ha e mellé jár egy kis nézettség és népszerűség, az sem baj. A mellékelt videót még szombaton tették közzé a YouTube és a Facebook-csatornájukon.

A tornádó, amely egyes tanúk szerint legalább fél mérföld széles volt, csak akkor vált láthatóvá a pokoli sötétségben, amikor villámlott. A közvilágítás már nem működött, mert leszakadtak a vezetékek. Szakadt az eső, a vihar középpontjában pedig brutális jégeső záporozott a földre.

Az Amerikai Meteorológiai Szolgálat EF-3-mas erősségűnek becsülte a tornádót, ami  később tovább erősödött. A szél a 322 kilométeres sebességet is elérte.

Egy másik, erősebb tornádó csapott le Garland városára, ez EF-4-es erősségű volt. Az Egyesült Államok területén mintegy 20 tornádó tombolt egyidejűleg karácsony napjaiban, és mintegy 11 államban vezettek be szükségállapotot. Legalább negyvenen meghaltak az ünnepek alatt, és még többen maradtak fedél nélkül. 

Egyes helyeken az esőzések után érkező hirtelen lehűlés életveszélyessé tette a közlekedést. Néhol hatalmas hó esett. Ennek következtében nagyjából 180 balesetet regisztráltak.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Kizárták a futamgyőztest, a McLaren pilótájának adták az első helyet

origo.hu

Elképesztő fotók kerültek elő Szandi múltjából

borsonline.hu

„Az a kérdés, hogy ez szívedre vagy az eszedre hallgatsz” – Gyöngyi meghozta a végső döntést, Csabi azonnal könnyekben tört ki

magyarnemzet.hu

Nagyon lehúzta Szoboszlai teljesítményét a liverpooli lap

ripost.hu

Ez lenne a világ legrövidebb IQ-tesztje? Csupán egyetlen kérdésből áll, mégis sokakon kifog

vg.hu

Hivatalos: kiválasztották a nyertest, a valaha volt legdrágább Duna-híd épül meg Magyarországon, de minden forintját megéri – térkép

origo.hu

Marics Peti félmilliót bukott egyetlen este

mindmegette.hu

Kivonul a Spar az országból? Itt a cég magyar elnökének válasza

ripost.hu

Mennyire vagy művelt? 10 emberből 9 nem tudja ezeknek a szavaknak a jelentését

ripost.hu

Nagyot fog zuhanni az üzemanyag ára, ekkor várható

ripost.hu

Házasság első látásra: Csabi reagált a róla és Bogiról elterjedt pletykákra

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-