RIPOSTER

Ilyen nincs! Megint itt a fagy, ezt teszik a lakók a hidegben

Idén két nappal korábban érkeztek a fagyosszentek! Olyan hideg volt, hogy sok helyen már tegnap fûteni kellett, ma hajnalra pedig néhol fagyot jósoltak!
  • Szerző: Ripost

Újraindították a távfűtést Miskolcon.

Rengeteg lakó dühöngött, mivel csak nagyon lassan fűtött fel a rendszer.

Kicsi gyerekem van! Fel vagyunk öltözve, de a gyerekre meg adjak bundazsákot, ha alszik?” - írta egy felháborodott lakó. Inkább fűtsenek, mint hogy szétfagyjak, aztán meg gyógyszerre kelljen költeni!”- írta egy másik.

Budapesten is begyújtottak

A fővárosban 240 ezer lakást látnak el távhővel, a hivatalos fűtési szezon jövő hétfőig tart. A házak 90 százalékánál automatikusan bekapcsol a fűtés egy bizonyos hőfok alatt. Egyedileg is kérhetik a háztömbök a fűtés visszakapcsolását, ahogy sokan meg is tették – mondta a %%-nak Herpai Attila, a FÕTÁV kommunikációs csoportvezetője.

A BKV is felkészült: olvasónk szerint például a 9-es buszon télen sem volt olyan meleg, mint tegnap…

Több ezer forinttal nőhet a számla

Egy átlagos társasházi lakás fűtésszámláját 2-3 ezer forinttal dobhatja meg a pár napig tartó hidegfront. Áprilisban is két hétig télies volt az idő, folyamatosan melegítettek a radiátorok. Ezzel együtt már plusz 15-20 ezer forintba is kerülhet a hideg idei tavasz. Akik fával, szénnel fűtenek, bajba kerülhetnek, ha kifogytak a készleteik, mert kevesen számoltak azzal, hogy még május közepén is be kell gyújtani.

A gyümölcsösökben is nagy kárt okozhat a vissza-visszatérő tavaszi fagy. Hogy meddig kell kibírni még ezt az elviselhetetlen időjárást, elolvashatja a nyomtatott %% szerdán megjelenő számából.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?