RIPOSTER

Ilyen állat csak a mesében van: lefotózták a nógrádi erdőben

A természet csodájának lehetett szemtanúja egy bátonyterenyei természetfotós. Az asszony egy rendkívül ritka, fehér dámszarvast kapott lencsevégre Nógrád megyében, a szentkúti erdőrészben egy februári délután.
  • Szerző: Ripost

Egészen ritka vadat sikerült megörökítenie egy bátonyterenyei fotósnak, Jakab Lászlóné Emesének – írta a Concrete Media. Az asszony, aki Nógrád megyében készítette a csodás fotót a szinte mesébe illő fehér dámszarvasról, készséggel mesélt a %%-nak.

„Gyermekkorom óta szeretem az állatokat, öt éve pedig fotózom is őket a természetben. Általában vaddisznókat, rókákat és muflonokat sikerül megfigyelni a hazai erdőkben, pedig egy jó fotóért akár hajnalban is felkelek és képes vagyok órákat is várakozni, síri csendben” – kezdte Jakab Lászlóné Emese.

„Bár nem túl gyakori, hogy ilyen állat kerüljön a lencsém elé, bevallom, tavaly sikerült egyszerre két fehér szarvast is megörökítenem. Azóta vártam a pillanatot, hogy ismét a fényképezőgépem elé kerüljön, legalább az egyikük. Most is épp az erdőben fotóztam délután, mikor előbújt. Hihetetlen látvány volt, örülök, hogy sikerült megörökítenem” – mesélte lapunknak az asszony, aki továbbra is járja az erdőket.

Mint mondja, a bakancslistáján van még aranysakál, farkas, hiúz és medve is, melyeket szívesen megörökítene a természetes élőhelyükön.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?