RIPOSTER

Így robogott a teljesen szétvágott kisteherautó a hazai sztrádákon

Egy román rendszámú kisteherautós borzolta a kedélyeket a hazai autópályákon. Miután Székesfehérvárnál balesetet szenvedett, trélerre került, ám egy benzinkúton megtankolták és onnantól a saját kerekein gurult - majdnem Aradig.
  • Szerző: Ripost

Mintha csak egy katasztrófafilm díszlete lenne, úgy nézett ki az a felborulás után kerekeire állított román furgon, melynek sofőrje zavartalanul folytatta útját a leszakadt rakterű, összeroncsolódott oldalú járművel.

A Buzau megyei rendszámmal közlekedő Mercedes Sprinter még hétfő reggel borult fel az M7-es autópályán Székesfehérvárnál, mikor Németországból tartott Románia felé. Több utasát kórházba szállították, a járművet pedig csak azután tudták kerekeire állítani, hogy a tűzoltók szétvágták a hátulját.

„A furgon szalagkorlátnak ütközött és az utánfutójával felborult. Daru segítségével állították a kerekeire. A mentők a kisbusz több utasát kórházba szállították” – olvasható az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleményében.
A romos állapotú kisbuszt a baleset után trélerrel szállították egészen egy sztráda pihenőig, ám amint a hatóságok már nem látták, a furgon ismét saját kerekein indult el Románia felé. Az esetben az a legszomorúbb, hogy a határig egyetlen rendőr sem tartóztatta fel, de még a határon is könnyedén átjutott.

„Az mondják, hogy egy magyar autópályán balesetezett, de hétfő este már itt Arad környékén láttuk. Nem mertünk mögötte menni, mert potyogott róla a törmelék, ráadásul elég gyorsan ment. Elképesztő látvány volt, ilyet csak a tévében és neten láttam előtte” – írta egy sofőr egy román közlekedési csoportban a Facebookon.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?