RIPOSTER

Így karácsonyozott a börtönben a bekokainozva gázoló nő

Az első, de valószínûleg nem az utolsó szentestét töltötte T. Petra a rácsok mögött, egyelőre a Gyorskocsi utcában.
  • Szerző: Ripost

Rácsok mögött, szeretteitől távol töltötte az ünnepeket T. Petra, aki november 7-én gázolt halálra egy idős bácsit Zuglóban, majd segítségnyújtás nélkül továbbhajtott.

Míg az elhunyt bácsi családja szerettére emlékezve ünnepelt, T. Petra a rabok megszokott karácsonyát töltötte az előzetesben. Ez az ünnep így szokatlan lehetett az egyébként luxuskörülményekhez szokott nőnek, akit a rendőrök a gázolás után  egy szépségszalonban találtak meg, miközben éppen műszempillát rakatott fel...

Az érzelmileg nagyon megterhelő időszakot a börtönökben igyekeznek megkönnyíteni, persze csak amennyire a lehetőségek engedik. Például csak egyetlen karácsonyfája lehet a raboknak, igaz, erre a közös fára minden rab felteheti akár a saját díszét is. T. Petra

a zárkájába mindössze egy kisebb fenyőágat rakhatott be.

A Szentestén tematikus programokkal kedveskedek a börtönökben is, a rabok ilyenkor közös misével, karácsonyi koncerttel ünnepelnek. Aki akar, saját készítésű ajándékot is készíthet szeretteinek, ezeket a láthatáson adhatja át. A készítéshez szükséges eszközöket persze szigorúan ellenőrzik.

T. Petrának idén karácsonykor egyedül a töltött káposztát, a rántott halat és a bejglit nem kellett hiányolnia, ugyanis a börtönökben is a hagyományos karácsonyi menüvel készülnek a raboknak.

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?