RIPOSTER

Szuper idő jön: Eddig tartanak az első igazán meleg napok

Kicsit hektikusan alakult az elmúlt napok időjárása, de vasárnaptól ízelítőt kapunk a nyárból. Használd ki, mert nem tart sokáig!
  • Szerző: Buster

A mögöttünk álló néhány napban zavarba ejtően alakult az időjárás, hiszen szinte minden arcát megmutatta. Voltak napok, amikor már érezhettük az erejét a napnak, és akadtak bőven hűvösebb órák is.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Időjárás

A napokban akár 30 fok is lehet...Fotó: 123rf

Vasárnaptól azonban berobban a nyár és intenzív felmelegedés kezdődik. Persze ez még csak amolyan erőfitogtatás lesz, de sebaj... Így alakul az időjárás a következő napokban:

Vasárnap intenzív felmelegedés veszi kezdetét sok napsütéssel, csapadékmentes idővel. Többfelé élénk, északnyugaton erős lökések kísérhetik a déli-délkeleti szelet. Hajnalban -1, +9 fokot mérhetünk, napközben viszont már 19 és 25 fok közé melegszik a levegő.

Hétfőn mindenütt napos, száraz időre van kilátás, csak vékony fátyolfelhők szűrhetik időnként a napfényt. A délies szelet élénk, erős, északnyugaton akár viharos lökések is kísérhetik. Enyhébb lesz a hajnal, napközben pedig igazi nyári idő, 25-29 fok várható.

Előrejelzés

Szerdáig tart a nyárias idő, de utána sem lesz okunk különösebb panaszra Fotó: idokep.hu

Kedden tetőzik a meleg 25 és 30 fok közötti csúcsértékekkel. Jobbára derült, napos idő várható, élénk, északnyugaton erős déli-délkeleti széllel.

Szerdán északkeleten még kitart a napsütés, máshol felhősebb idő, záporok, zivatarok jöhetnek. A kissé szeles időben délutánra 19-28 fokig melegedhet a levegő. Csütörtökön már sokfelé találkozhatunk záporokkal, zivatarokkal, élénk, északnyugaton erős, viharos lehet a szél. Pár fokot visszaesnek a maximumok, 17-23 fokig emelkedik a hőmérséklet.

idokep.hu

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?