RIPOSTER

Melegszik az idő: Ma is lehet hózápor, de legalább kisüt a nap

Bár ma még előfordulhat hózápor, egyre jobb időre számíthatunk, fokozatosan melegszik az idő. Beköszönthet a valódi tavasz.
  • Szerző: Angie

A keddi többórás napsütést követően délután erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, de csak néhol alakulhat ki zápor, vagy hózápor. Az északnyugati szél többfelé lesz erős. A hőmérséklet 7 és 12 fok között várható.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Pixabay

Gyenge hidegfronti hatás terheli szervezetünket. Az arra érzékenyeknél a megfigyelések szerint az olyan általános tünetek – mint tartós, migrénes fejfájás, ingerlékenység, alvászavar – mellett várhatóan erősödni fognak a krónikus betegségek tünetei is. A szív-és érrendszeri betegeknél vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet. Az ízületi fájdalmak is felerősödhetnek, valamint a korábbi műtétek és csonttörések helyén fájdalom alakulhat ki.

Ami a folytatást illeti: szerdán a Tiszántúlon sok napsütésre van kilátás, máshol viszont erősen felhős lesz az ég, és szórványosan számíthatunk záporokra, esetleg hózáporra. Már csak élénk lökések kísérik az északias szelet. 10 fok körül valószínű a maximum.

Csütörtökön ismét a nyugati és a középső tájakon lesz a több felhő, itt továbbra is előfordulhat zápor. A Tiszántúlon többórás napsütés ígérkezik. 7-14 fok közé melegszik a levegő. A délnyugati szél néha megélénkül – jósolja a koponyeg.hu

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?