RIPOSTER

Horrorbaleset Szegeden: szerelme nézte végig Krisztina szörnyű halálát

A 18 éves lányt egy részeg, bedrogozott ámokfutó gázolta el, a tinédzsernek esélye sem volt a túlélésre.
  • Szerző: Ripost

A teste negyven métert repült, mindkét lába leszakadt a 18 éves Krisztinának, amikor egy ámokfutó elgázolta szombat éjjel Szegeden. A barátja fél méterrel mögötte állt, tehetetlenül nézte végig a horrorisztikus jelenetet.

Az autós utána segítségnyújtás nélkül hagyta el a helyszínt. Krisztina két éve költözött el otthonról párjához Szegedre, a tragédia előtt egy nappal látogatott haza utoljára a családjához. Édesanyja azt mondja: mintha csak elbúcsúzni jött volna.

"Szombaton fodrásznál voltak, aztán hazavitték az élettársa testvérét. Már jöttek ki tőle, amikor megtörtént a baj. Nem sokkal később már ott is voltunk a férjemmel, a vejünk jött értünk. A rendőrök oda sem engedtek a lányunkhoz, elköszönni sem tudtunk tőle rendesen" – zokogta az édesanya, aki a családi házukban fogadta a Bors munkatársait.

Krisztina mostanában nem dolgozott, de masszőr végzettsége volt. Az élettársa végignézte az egészet, sokkot kapott. A Bors információi szerint a lány az út túloldalára szeretett volna átmenni az ott parkoló kocsijukhoz, és még az úttestre sem lépett le, amikor az ámokfutó valósággal legyalulta. Úgy tudni, a szerelme fél méterrel állt mögötte a végzetes pillanatban. Krisztina teste háromháznyit, mintegy negyven métert repült.

A száguldozó sofőr először a szomszédos háznál parkoló Audi visszapillantóját vitte le, azután ütötte el a fiatalt. Az Audival még el sem álltak azóta, hétfőn pedig a lány fél pár cipője is ugyanott hevert alatta, ahova a gázolás pillanatában repült.

A tragédia helyszínén egy ott lakó szemtanú beszélt a lapnak a borzalmas pillanatokról. "Az egyik lába combtól, a másik csípőtől leszakadt, az arca pedig vérben úszott" – mondta a Borsnak Marci. "A bal lábát sokáig meg sem találták, a rendőrök még az udvarunkra is bejöttek keresni. Végül jóval távolabb, egy tuja tetején bukkantak rá" – tette hozzá a szemtanú, aki azt mondja, hogy fékezést nem is hallottak.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság közölte: halálos baleset gondatlan okozása és segítségnyújtás elmulasztása miatt indítottak eljárást egy tiszaszigeti férfival szemben. A rendőrség a gázolás után egy órán belül azonosította, majd elfogta a sofőrt, aki vezetés előtt alkoholt és kábítószert is fogyasztott. Kábítószer birtoklása miatt is felelnie kell.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?