RIPOSTER

Horroráron kínálják az elképesztő rémtanyákat

Kerti sufnit, de lakókocsit is kínálnak jutányosnak mondott áron a fővárosi albérlőknek. Elszaladtak az árak, és az albérletkeresők is sokszor ezt tennék, ha meglátják, mit kínálnak nekik...
címkék:
  • Szerző: F. G.

A lepusztult, III. kerületi 2 szobás panel havi 120 ezer plusz rezsiért még a jobb ajánlatok közül való, de a „nyócker” barátságosnak nem mondható utcájában egy 40 méteres udvari lakásért is 120 ezret kérnek. Ezekhez képest a kalandkedvelőknek kínált lakókocsi a Dunához közel Csepel alsón 50 ezerért  nem is hangzik rosszul. Az ajánlatnak mindössze egy kehe van, csak márciusig lakhatsz benne, utána elvontatják, nélküled.

Hogy valami nincs rendben az albérletárakkal, azt az ingatlanközvetítők is tudják.

Szakmai magyarázat szerint két okból kevesebb és drágább a kiadó lakás. Sokan vágtak bele a jövedelmezőbbnek ítélt Airb'nb-n keresztül történő értékesítésbe, és fellendült a használt lakások piaca is. Vagyis amit korábban kiadtak, azt most inkább eladják a tulajdonosok.

Az egyik ingatlanközvetítő pár napja az interneten hívta fel a figyelmet a már-már lehetetlen állapotokra.

„Eljutottunk odáig, hogy ingatlanosként sincs szívem családos embereket 120.000 Ft-ért bedugni egy undorító, nagymama bútoros, lepusztult, retkes, 54 m2-es panellakásba!"

 

 

– Három éve még jóval olcsóbbak voltak az albérletek. Akkor egy I. kerületi, Hattyú utcai két szobás, 80 négyzetméteres lakás közös költséggel együtt 90 ezer forintért ment el – mondta el példaként a %RIPOST%-nak az egyik ingatlanos cég üzletkötője. A bérlő ezt akkor sokallta, most a szerencsefiának tartja magát, hogy milyen jól járt. Ugyanezt a lakást ma már 150 ezer forintért is pár perc alatt ki lehetne adni.

A drága árak miatt megjelentek az albérletpiacon „másodlagos” szempontok is.

 

Egy csinos hölgy például  egész alakos képpel keres a neten lakhatást. Minden megoldásban benne lenne…

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?