RIPOSTER

Horror Szombathelyen: pitbull támadt a gyerekekkel sétáló családra

A kutya a család állata miatt vadulhatott meg, de végül mindenkinek kórházba kellett mennie.
  • Szerző: Ripost

Pár pillanat alatt vált horrorisztikus jelenetek helyszínévé egy szombathelyi utca a minap, ahol egy nő és családja kutyasétáltatásra indult Jimbo nevű kutyájukkal. Nem a szokásos úton haladtak, egyszer csak pedig a semmiből dühödten rontott rájuk egy pitbull. Az állatot még egy drótkerítés sem állította meg.

"Abban bíztunk, hogy a kerítésen belül marad, ám a következő pillanatban már megállt bennem az ütő, amikor megláttam, hogy átjut egyik kertből a másikba. Az állat gazdája hiába szórt szitkokat rá, nem tudta megfékezni a kutyát, rá se hederített a parancsszavakra" – mondta a Blikknek az édesanya, akinek a gyermeke pánikszerűen kapta fel a földről a kis testű Jimbót, hogy megóvja az egyre közeledő veszélytől.

"Amint hozzánk ért, próbáltuk az útját állni, nehogy Jimbo és a gyermekem közelébe jusson, de mintha ott se lettünk volna, átverekedte magát rajtunk, majd a kislányomnak esett. Az állat mancsa a gyermekem fogszabályzójába akadt, amit le is tépett. A dühöngő állat ezután Jimbót vette célba, elkapta a jobb első lábát. A lányomnak a tenyerét harapta át, az arcát karmolásnyomok csúfítják, nekem a mutatóujjam sérült meg" – mesélte a támadás után a zaklatott nő.

A család tagjai azonnal autóba ültek, hogy a közeli kórházba siessenek, ahol ellátták sérüléseiket. Az agresszív kutya gazdája az eset után elmenekült, őt azóta sem találják, ezért Etelka úgy döntött, feljelentést tesz a rendőrségen. A hatóság egyelőre nem nyilatkozott az ügyben.

Ilyen esetben az egyik legrosszabb reakció, ha felkapjuk a kutyánkat, mivel az ilyenkor még védtelenebbé válik. A másik leggyakoribb hiba, ha kiabálni, sikítozni kezd valaki, mert ezzel még jobban felbőszíti a támadó kutyát – mondta el a lapnak egy kutyakiképző, aki szerint a támadás nem azért történt, mert a pitbullok veszélyesek. Minden kutya olyan, amilyennek a gazdája neveli.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?