RIPOSTER

Horror Budapesten: húsevő baktérium nyomorította meg az idős asszonyt

Anna néni lábát amputálni kellett, a jövője kilátástalanná vált.
  • Szerző: Ripost

Horrorbetegséget kapott el egy idős asszony a fővárosi Bajcsy-Zsilinszky Kórházban, ennek következtében pedig le kellett vágni az egyik lábát.

A hatvannyolc éves Koszonits Jánosné Anna lábát egy húsevő baktérium támadta meg, amit időközben elhunyt egykori szobatársától kaphatott el. Az asszony érszűkület miatt feküdt be a kórházba, ahol megműtötték, és bár hazaengedték, az állapota hirtelen romlani kezdett.

Óriási fájdalmai voltak. Visszavittük, a következő napokban többször is megoperálták. Végül azt mondták: komoly  baj, le kell vágni térd felett a bal lábát!

– mesélt a borzalmas helyzetről a Borsnak az asszony fia, Tibor.

A férfi ezután elszállította az édesanyját a kórházból, mert a szörnyű állapotok mellett a személyzet is rideg és lekezelő volt, ráadásul ismeretlenek meglopták az idős asszonyt. Anna néni most Mosonmagyaróváron, a Karolina Kórházban fekszik, immár nyolcvan napja.

Ott derült ki az, hogy miért volt szükség a rettenetes beavatkozásra. A nyugdíjast az első műtét után egy MRSA-fertőzött asszonnyal tették egy szobába, aki hamarosan bele is halt a kórba. Az MRSA egy gyakori kórházi fertőzés, ami szinte kivétel nélkül súlyos következményekkel jár.

"Döbbenetes, hogy erre nem figyeltek. Gyakorlatilag hagyták, hogy megfertőződjön.

A kislányom és az édesapám is járt nála, ők is könnyen elkaphatták volna.

Apám súlyos beteg, emiatt el is tiltották a látogatástól, amit nagyon nehezen visel."

Koszonitsné és családja teljesen beleroppant a borzalmas traumába, a fia ezért jogi lépéseket tervez a kórház ellen.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?