RIPOSTER

Hónapokig a rácsok mögött maradhat a magyar igazgató

Több ezer oldalas vádirat alapján a Fejér Megyei Főügyészség vádat emelt a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon vezetőjével szemben. Az 56 éves férfit, aki egészen tavaly őszig az intézmény igazgatója volt, azzal vádolják, hogy szexuálisan zaklatta tanítványait. A férfi ellen 18 kiskorú vallott.
  • Szerző: Ripost

Az ügyészség nem csak végrehajtandó szabadságvesztést kér az igazgatóra, hanem foglalkozástól való eltiltást is. Mégis, akadnak, akik védik a férfit. Lapunk felkeresett egy, a férfi „védelmében” blogot üzemeltető házaspárt, melynek tagjai nyilatkozat helyett csak blogbejegyzéseiket küldték át. Ezek egyikében

a feleség megkérdőjelezi a sértettek, azaz áldozatok szavahihetőségét.

„Önök nem gondoltak arra, hogy a médiákban nyilatkozó fiúk esetleg keverik a valóságot a meg nem történtekkel? (Magyarul: lehet, hogy átélték ezeket a dolgokat, de nem János bácsival és nem a Kossuth Zsuzsa Gyermekotthonban)” – hangzik a kérdés, amelynek feltevője elfeledkezik egy fontos tényről: a gyermekotthon egyik nevelője korábban részletes beismerő vallomást is tett. Egyébként a nevelő ellen is vádemelésre került sor  "tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális visszaélés és kiskorú veszélyeztetése" miatt.

V. János, az igazgató az ítélethirdetésig rácsok mögött maradhat.

És ezeket olvastad már?