RIPOSTER

Hazaiból főz fura thai kajákat a gasztronómia fenegyereke

Kakashere, tengerisün, vízibivaly – ilyen és hasonlóan izgalmas alapanyagokkal borzolja a kedélyeket a hazai gasztrovilág Thaiföldet is megjárt fenegyereke, Varga Dániel séf.
  • Szerző: Ripost

Első éttermét rendhagyó módon a lakótelepek tövében, az óbudai Flórián téren nyitotta Varga Dániel, és alig telt el néhány hónap, közönségdíjas lett a Millenáris Parkban tartott Gourmet Fesztiválon.

Fotó: Aum

Az ínyencek gyorsan megtalálták a különleges helyet a toronyházak tövében is. Most pedig az Aum beköltözött a belvárosba, a gasztronómia világában gyorsan ismertté vált séf Budapest szívében nyitotta második, szintén ázsiai-magyar fúziós progresszív konyhát képviselő éttermét.

Varga Dániel. (Fotó: Aum)

„Nem a trendeket követjük, fontos a fantázia, a kreativitás, a játék, célunk az alapanyagok valódi ízének bemutatása. A legfontosabb, hogy a vendégeinket elvihessük egy ázsiai körutazásra, olykor meghökkentő, játékos stílusban elvarázsoljuk őket és elégedetten, élménnyel távozzanak tőlünk” – mondta a -nak Varga Dániel, aki öt évig Thaiföldön élt, onnan hozta az ázsiai ízek szeretetét. A vendégek az ételek mellé mesét is kapnak: a fogások bemutatása a szerviz fontos része. Az ázsiai fűszereket itthon, Szigetszentmiklóson termesztik, és több olyan hazai beszállítóval dolgoznak, akikre igazán büszkék: a vizibivaly például a Mátrából érkezik, a mangalica Zebegényből, a fürj a Vajdaságból, a paradicsom pedig Fótról.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?