RIPOSTER

Hírzárlat a Teréz körúti robbantás ügyében!

Akár kényszergyógykezelésre is küldheti az ügyészség a merénylet feltételezett elkövetőjét, aki így megúszhatja a börtönt. Az új ügyvéd pedig nem nyilatkozik.

Több mint egy hónapja szállították a Teréz körúti robbantás gyanúsítottját az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe, miután a férfi őrjöngeni kezdett a cellájában. Ahogy a %% is beszámolt róla korábban, a feltételezett elkövető tört-zúzott a beismerő vallomása utáni napokban. Előzetes letartóztatását három hónapra hosszabbították meg, ekkor derült ki, hogy ügyvédet váltott a férfi.

A védelmet mostantól Szikinger István fogja ellátni. Úgy gondolom, hogy a gyanúsított április végén már kijöhet az intézetből

- nyilatkozta korábban a %%-nak Surdy Miklós.

Az ügyben és a védelmi stratégia esetleges változásával kapcsolatban természetesen megkerestük az új ügyvédet, aki szűkszavúan nyilatkozott.

Kötelez az ügyvédi titoktartás, ügyfelem nem hatalmazott fel, hogy bármit is mondjak. A nyomozás még tart, mást nem árulhatok el

- mondta Szikinger István.

A %% úgy értesült, hogy újabb pszichológiai vizsgálat alá vetették a gyanúsítottat, az ügyészség pedig ennek az eredményét várja. Ha bebizonyosodik, hogy nem beszámítható, megúszhatja a letöltendő börtönt és kényszergyógykezelés lefolytatását indítványozhatják.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?