RIPOSTER

Hihetetlen, mi várja az érdeklődőket május 1-jén

Országszerte számos színes program várja azokat, akik szeretnének egy kicsit kiszakadni a hétköznapokból. Míg vidéken akár több napig tartó rendezvénysorozattal várják az érdeklődőket, addig Budapesten lezárják a fél belvárost. Mutatjuk, hogy mit érdemes elkerülni.
  • Szerző: Ripost

Lesznek koncertek, kirakodó vásárok, de természetesen a gyermekeket is változatos programokkal várják. Budapesten, a Campona parkolójában például retró majálist rendeznek, ahol a kicsiknek bábjátékot adnak elő, míg a felnőtteket Varga Miklós és Marót Viki koncerttel várják. Soroksáron a Molnár-szigeten bemutatókat tartanak és májusfát is állítanak.

Ráadásul a belvárosban autósünnep is lesz, megrendezik a Nagy Futamot, ahol az autóversenyzők színe-java megmutatja mire képes a járgányával. Ott lesz a Forma-1-ből Max Verstappen, de a hazai kedvenc Michelisz Norbi is tesz néhány kört.

Az autós műsor miatt persze lezárják a fél belvárost, hiszen az autóversenyzők az Oktogon és az Erzsébet tér között fogják bemutatni tudományukat. Ezért az Andrássy út és a Bajcsy-Zsilinszky út egy részén nem lehet közlekedni autóval. De terelve közlekedik majd a 105-ös busz, amely nem érinti az Andrássy úti megállókat és a 16-os busz is az Arany János utca felé fog kerülni. A 70-es trolibusz pedig az Izabella utca és Podmaniczky utcán keresztül halad majd a Városliget és a Parlament között, míg a 78-as troli a Keleti pályaudvar és az Akácfa utca között rövidített útvonalon közlekedik. Emellett a reptéri 100E járat is csak a Kálvin térig hozza-viszi az utasokat. A BKK járataira az ünnepnapi menetrend lesz érvényes, ahogy a MÁV vonataira is. A Volán munkaszüneti nap menetrendje szerint közlekedik.  A plázák – a mozikat leszámítva – és áruházak zárva lesznek, de a benzinkutak és bizonyos kisboltok nyitva tartanak az ünnepnap alatt is.

Vidéken is érdekes programokkal készülnek. Háromnapos majális vár mindenkit Szombathelyen, a Szent István parkban. A Pécsi Állatkertben pedig látványetetés lesz május 1-jén. Ezen kívül országszerte érdekes programokat kínálnak a kikapcsolódni vágyóknak.

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Ez a mákos guba lesz az ünnepi asztal sztárja
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?