Létrehozva: 2019.02.06.

Hiánypótló mobilapplikáció mentett meg egy lányt a zaklató bandától

Új módszer, egy ingyenes mobilalkalmazás védheti meg a nõket, gyerekeket az utcán: a jack dugó kirántásával vagy pánikgombbal jelezhetik rokonaiknak, hogy bajba kerültek, és az alkalmazás rögtön térképen jelzi, hol történt az eset!

A Kezedben a biztonságod nevű mobilapplikáció segítségével akkor is segítséget kaphat, aki bajba kerül, ha telefonhívásra már nincs ideje, lehetősége.

„Még az elhíresült szilveszteri kölni zaklatások után mutatta meg kollégáinak egy kint dolgozó magyar lány az alkalmazást. Így ők is telepítették azt, plusz a baráti társaságukban beállították egymást riasztási célként. Amit – mint utóbb kiderült – nagyon jól tettek, mert egy közös buli után egyiküket ez mentette meg” – mesélte a %Ripost%-nak Rózsavölgyi Péter, az applikációt fejlesztő nrgMEDIA képviselője.  „A társaság egyik hölgy tagja egyedül indult haza a szórakozóhelyről, ahol addig egyikük születésnapját ünnepelték.”

Megtámadta egy banda, rögtön jelzett a barátainak

Pár utcasaroknyira jutott, ahol egy – ahogy ő fogalmazott – bevándorlókból álló társaság állta útját, akik szóban kezdték őt inzultálni. Próbált kitérni előlük, de ők követték. Szerencsére nem vesztette el az önuralmát, és a telefonjából kihúzta a fülhallgatója zsinórját, amivel aktiválta az applikáció riasztását. Ezt megkapták a társaság szórakozóhelyen maradt tagjai, és azonnal indultak a riasztásban megkapott helyre. Szerencsére időben értek oda, és elzavarták a problémás társaságot, mielőtt a lánynak baja esett volna. A lány nem akar a nyilvánosság elé állni, annyira megrázta az eset, de mindenkinek azt tanácsolja, hogy töltse le az alkalmazást, mert életmentő lehet!

A szülő látja, ha a gyerek elindul

Sok szülőnek is megkönnyítheti az életét az a lehetőség, hogy a gyereke megnyom egy gombot, és a szülőnél jelez, hogy „elindultam” – majd a szülő láthatja a térképen, merre jár a csemetéje. Célszerű minél több családtaggal, ismerőssel összefogni, és kölcsönösen láthatóvá tenni egymást az applikációban, így nő mindenki biztonsága.

Pécsett a riasztás a rendőrséghez is befut

Pécsett az önkormányzattal és a helyi rendőrséggel együttműködve a riasztás pár másodpercen belül a rendőrségre is eljuthat, a bajba került pontos földrajzi helyzetével, fotójával. Így a segítség időben érkezhet, és a rendőrségnek lehetőséget ad, hogy akár a helyszínen elfogja az elkövetőt.

A magyar fejlesztésű applikációt eddig 50 ezren töltötték le, a fejlesztők most azon dolgoznak, hogy egész Baranya megyére kiterjesszék a mintaprogramot, ami az álmuk szerint országos is lehetne.

A %RIPOST% napilap szerdai számában még több érdekességet olvashattok!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ezt mondta Jürgen Klopp a Liverpool kudarca után

origo.hu

Budapesti luxusüzletrablás: újabb megdöbbentő fejlemények derültek ki - videó

borsonline.hu

Visszatért a színpadra a Nemzeti Színház lebénult művésze

hirtv.hu

Ma éjjel Izrael megtámadta Iránt

mindmegette.hu

Olcsó, használt műszaki cikket keresel? A Media Markt polcain is találsz majd ilyet

mandiner.hu

Nyugaton végre megfejtették, miért menekülnek a németek Magyarországra

origo.hu

Veszélybe került Marics Peti karrierje

lakaskultura.hu

Modern városi milliő a 13. kerületben: skandináv stílus, retróval fűszerezve

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Közleményt adott ki a TEK a magyar lakosok számára

ripost.hu

Melyik jegyben születtél? Így mosolyog rád nyáron a szerencse

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-