RIPOSTER

Hazudnak az utazási irodák - vizsgálat indul

Átfogó országos vizsgálatot és célirányos ellenőrzést kezd a Ripost bejelentése nyomán a hatóság! Az utazási irodák ugyanis átverős alapárakkal szédítik azokat, akik előfoglalási kedvezményben reménykedve vagy az Utazás kiállításra készülve már most böngészik az ajánlatokat.
  • Szerző: Ripost

Vérlázító trükközés folyik egy sor utazási irodában:

a kiírt, vevőcsalogató részvételi díjért nem lehet részt venni a kiszemelt utazáson! Sok esetben csak a csábító alapárat tüntetik fel a kirakatokban, azokat emelik ki a prospektusokban és a hirdetésekben, többnyire részvételi díjnak nevezve a feltüntetett árat. Csakhogy amikor valaki komolyan megvizsgálja az ajánlatot, kiderül, hogy az utazás valójában jóval többe kerül! Apró betűvel vagy egy másik oldalon részletezik, mi mindent NEM tartalmaz a részvételi díj...

Ráadásul ezek a tételek nem szabadon választhatók, mint egy fakultatív program, a félpanzió vagy a tengerre néző szoba, hanem ezek befizetése nélkül az utas nem utazhat el!

Kérdés, hogy ha pontosan tudják az utazási irodák, mennyibe kerül egy út, hiszen csak össze kell adni a tételeket, akkor miért nem azt az árat tüntetik fel? Egy neve elhallgatását kérő utazási szakember szerint a magyarok kifejezetten ár alapján választanak, ezért ezzel az alapáras trükkel próbálnak egymás alá licitálni az irodák. Minél több tételt tudnak elkülöníteni a közvetlen utazási szolgáltatástól, annál olcsóbbnak tűnik az út az alapár feltüntetésével. Ráadásul így jóval nehezebben tudják összehasonlítani az árakat az utasok.

Ha kíváncsi vagy rá, hogyan trükköznek az irodák, akarsz olvasni példákat és tudni szeretnéd, mit lép erre a hatóság, mindezt megtalálod a %% hétfői számában!

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?