RIPOSTER

Hátborzongató részletek, kiszivárgott a Teréz körúti robbantó levele

A robbantással vádolt férfi nagyon ijesztő hangnemben fogalmazta meg követeléseit a minisztériumnak.
  • Szerző: Ripost

Kiszivárgott a Teréz körúti robbantással vádolt P. László levele, amelyet a Belügyminisztériumnak küldött.

A férfi szövegében végig többes számban írt:

"A robbantás nem a célunk. A robbantás csak egy eszköz a célunk eléréséhez. Ebből a trágyából akár több tonnásat is össze lehet gyúrni. Több kockázatot, hogy mások ne sérüljenek, nem fogunk vállalni. Időzítőt fogunk használni. Reméljük, erre nem kerül sor. Mindössze egymillió eurót kérünk. Ha fizettek, ígérjük, hogy legalább 2022-ig visszavonulunk."

A levélben a Bors szerint emellett ír még arról is, hogyan kell egy robbanószerkezetet összeállítani, és megfenyegeti a Belügyminisztériumot, hogy ha nem fizetnek, akkor újabb robbantások következnek: "Ne feledjétek: nem sérült civil, meg nem vagyunk őrültek. Szerintem ez bizonyítja, hogy a szavunkat be fogjuk tartani. Ha úgy döntötök, hogy nem fizettek, a ti felelősségetek lesz az, ami történni fog. Ha elhitetitek velünk, hogy fizetni fogtok, és mégsem, akkor különösen nagy robbanás lesz".

A férfi húga határozottan elutasította azonban, hogy az emaileket a testvére küldte volna, ugyanis P. László az elküldés időpontjában Zala megyében, Karmacson tartózkodott, és épp az apjukkal vacsorázott: "Az IP-cím, amiről a levél állítólag elment a belügynek, az a nagymamám wifijének az IP-címe, aki Taksonyban él. Szóval lehetetlen, hogy a bátyám 200 kilométeres távolságból elküldött volna egy emailt. (…) De azt sem értem, hogy miért nem készült éles kép az állítólagosan elküldött levélről, csak egy homályos, kivehetetlen valami."

A vádirat szerint P. László 2016. szeptember 24-én késő este Budapesten, a VI. kerületi Teréz körúton egy táskát tett a földre, a táskában robbanószerkezet és a robbanás hatását fokozó nagy mennyiségű szög volt. A robbantásban két rendőrjárőr súlyosan, egy járókelő könnyebben megsérült. P. Lászlót nem jogerősen emberölési kísérlet, robbanószerrel való visszaélés és terrorcselekmény előkészítése miatt életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélték.

És ezeket olvastad már?