RIPOSTER

Hátborzongató részletek a dunai tragédiáról: Megszólalt a kapitány barátja

L.László ismerőse szerint a férfi előre megérezte a bajt.
  • Szerző: Doris

Már korábban is tragédiától tartott L.László, annak a hajónak a kapitánya, ami szerdán este ütközött egy szállodahajóval a Dunán, majd elsüllyedt - írja a Blikk.

A lapnak a férfi egyik barátja nyilatkozott.

"Évekig együtt dolgoztam Lacival, jól ismerem. Beszélgettünk arról, hogy a megnövekedett hajóforgalom miatt lehetetlenség maradéktalanul betartani a közlekedési szabályokat. Nagyon sok utast kell szállítaniuk a hajóknak, erre nem alkalmas a Duna ezen része. Õ mondta, amíg nem történik tragédia, semmi sem fog változni. Biztos vagyok benne, hogy nem látta a mögötte jövő szállodahajót, hiszen különben az ő rutinjával elhárította volna a bajt" - mondta megtörten.

A tragédia után a nagyobb hajó, a Viking ukrán kapitányát őrizetbe vették, ám a férfi ügyvédje szerint ez elhamarkodott döntés volt.

"Elhamarkodottnak tartom, hogy védencemet a rendőrség máris meggyanúsította, hiszen még a szakértőket sem rendelték ki, akik megállapíthatják, hogy pontosan mi történt és kinek a hibájából. Ügyfelem állítása szerint mindent szakszerűen csinált. Osztozik a hozzátartozók gyászában, az ő fájdalmuk sokkal jobban érdekli, mint saját sorsa alakulása" - mondta M. Tóth Balázs.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Karácsonyi menüötletek
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?