RIPOSTER

Hallottál már ilyet? A hőség miatt büntethet a BKK

A 40 fok körüli meleget még a jegyek és bérletek sem bírják, pár hét alatt eltûnik a hőpapírra nyomtatott felirat.
címkék:

Nem egyedi eset, hogy az automatából vett buszjegyek felirata vagy a pénztárban kiadott nyomtatott papírok mintázata elkopik.

A BKK olyan hőpapírra nyomtatással állítja elő a jegyeket és bérleteket, amin természetes folyamat a halványodás. A szervezet tájékoztatása szerint a magas páratartalom és egyéb hőhatások miatt akár fel is gyorsulhat ez a folyamat.

A pár napja tartó hőség sem jóbarátja a bérleteknek, két hét alatt olvashatatlanná válhat a felirat.

Egyik olvasónk épp ezzel a problémával küzd.

Értem én, hogy azt írják rá, hogy "napsugárzástól, hőhatástól megóvni szíveskedjék", de nem lenne jobb olyan papírt használni, ami kibír 15 napot a zsebemben és a táskámban anélkül, hogy eltűnne az adat, amiért fizettem?

- értetlenkedik Bálint, aki már több bérletpénztárban járt, de elküldték, mondván: csak az Akácfa utcai illetve a Deák téri BKK irodában tudnak a díjmentes cserével foglalkozni.

A BKK felhívja a figyelmet, hogy a testünk által termelt hő és a kibocsátott pára is befolyásolhatja a papír olvashatóságát, így ügyeljünk arra, hogy megóvjuk ezektől,

tartsuk egy erre alkalmas tokban

- olvasható a hőpapírból készült bérlet hátulján.

Büntethetnek az ellenőrök

A BKK egyértelmű választ adott a %% azon kérdésre, hogy mi történik, ha az ellenőrnek mutatjuk fel az elhalványodott bérletet.

Kiderült, hogy az utas felelőssége, hogy az utazás megkezdése előtt meggyőződjön arról, hogy bérlete megfelelő állapotban van-e. Azaz: ne rongálódjon meg, ne érje se direkt hőhatás, se nedvesség, illetve ha ez mégis megtörténik, akkor az

ő feladata a nem megfelelően tárolt bérlet cseréje is,

hogy elkerülje a pótdíj fizetését.

"Ez alapján, ha az olvashatatlan bérlete miatt valakit pótdíjfizetésre köteleznek,

akkor neki kell viselnie a következményeket,

- írta válaszában a Budapesti Közlekedési Központ sajtóosztálya.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?