Magyar Péter mögött ott áll Bajnai Gordon és a DATADAT!

POLITIK
Létrehozva: 2019.06.27.

Hallatlan, miért szállították le a vonat utasait Győrben

Bosszankodás jutott osztályrészül a születésnapi ünneplés helyett annak a három budapesti nõnek, akik interneten vették meg a vonatjegyüket Szombathelyig. A kalauz még rendõrt is hívott rájuk a gyõri vasútállomáshoz, úgy szállíttatta le õket...

Szerző Ripost

P. Éva és két barátnője június 14-én kora este indult Szombathelyre vonattal, de csak Győrig jutottak.

„Meglepetés születésnapra készültünk, a 18.10-es Intercityvel indultunk a Keletiből. Én vettem meg interneten a jegyeket a barátnőimnek is. Tatabányánál jött a kalauz, és közölte, hogy csak egyikünk jegye érvényes, nekem és a másik barátnőmnek le kell szállnunk. A tetejébe elvitte magával a személyi igazolványunkat, csak Győrben adta vissza” – mesélte a %Ripost%-nak Éva. Persze vitatkoztak a jegyvizsgálóval, de Győrben már rendőrök várták őket, a kalauz pedig elkobozta a jegyüket. A barátnők csak úgy tudtak tovább utazni egy későbbi járattal, hogy megint jegyet váltottak.

„Érezhette a MÁV, hogy túllőttek a célon, mert visszafelé már kedves volt a kalauz és elárulta, hogy sms-ben felhívták ránk a figyelmet. Ennek ellenére panaszt tettünk”

– mondta Éva.

Ha valaki az interneten vesz vonatjegyet, kérik az utas nevének megadását, de az, hogy a személyi igazolványban szereplő hivatalos, teljes nevet kell beírni, csak akkor derül ki, ha a rovat melletti apró piktogramra rákattintanak. Ha valaki például a leánykori nevét írja be,  vagy kihagyja a középső, ritkán használt nevét, már nem érvényes a jegye.

„Az otthon nyomtatott jegyekre azért kell ráírni a nevet, hogy elkerüljük a visszaéléseket” – nyilatkozta a %Ripost% kérdésére a MÁV Zrt. A történtekről megkérdezték az érintett kalauzt is, elismerték, hogy a jegyvizsgáló rugalmatlan volt.  

Érthetetlen, hogy amikor drága fesztivál- vagy színházjegyeket lehet név megadása nélkül vásárolni, hiszen a QR-kód vagy a vonalkód egyértelműen csak egyszer használható fel, miért ragaszkodik a MÁV ahhoz, hogy név alapján azonosítsa az utasokat. Mindenesetre, amíg nem tekintenek el ettől, érdemes odafigyelni, hogy az interneten vásárolt jegyre a személyi azonosító okmányban szereplő teljes név kerüljön, nehogy úgy járjunk, mint Éva és barátnői.

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Most jött a hír: Putyinnak lett igaza

origo.hu

Kiderült az igazság Kucsera Gábor és Tápai Szabina házasságáról

metropol.hu

Házasság első látásra: Enikő döntést hozott

vg.hu

Megérkezett a bejelentés: egyszerre emelkedik és csökken nagyot Magyarországon az üzemanyag ára

mandiner.hu

„Így kell bánni a bűnözőkkel és Putyin ügynökeivel!” – íme a „toleráns” baloldal, ahogy századszor is büszkén megmutatja magát

origo.hu

Kiderült, ki Árpa Attila barátnője

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Figyelmeztet a rendőrség, ez az új átverés terjed!

magyarnemzet.hu

Budai Gyula feljelentést tett, Szabó Tímea szerint szép lett a Lánchíd + videó

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-