RIPOSTER

Hálás a magyaroknak a kómás lány apja

Hazaszállították Burkus Vanesszát, azt a lányt, aki Bulgáriában szenvedett súlyos balesetet és kómába esett. Az édesapa lapunkon keresztül szeretne hálás köszönetet mondani azért a páratlan összefogásért, ami kibontakozott lánya ügyében.
  • Szerző: Ripost

Megkönnyebbülten nyilatkozott a %%-nak annak a 19 éves szegedi lánynak az édesapja, aki július közepén utazott ki Bulgáriába nyaralni, és ott szerencsétlen baleset érte: leállósávban veszteglő autójukba hátulról belerohant egy kocsi, Vanessza pedig súlyos sérülésekkel került kórházba. A burgaszi kórház orvosai nem beszéltek angolul, nem tudott velük szót érteni sem a család, sem a konzul, sem a lányt fogadni kész szegedi klinika orvosai, és nem lehetett tudni, mikor fizet az egészségbiztosító, lesz-e pénz a lány hazaszállítására. A bajban

példás összefogás bontakozott ki, rengeteg felajánlás érkezett, és Vanesszát légi úton, orvosi felügyelet mellett szállították haza.

"A burgaszi kórház igazgatóhelyettese azt mondja, jó esély van arra, hogy a lányom tökéletesen meggyógyul – mondta el a %%-nak Burkus Sándor, akit Burgaszban értünk el telefonon. Lapunkból értesült, hogy egy magánklinika is felajánlotta a segítségét, ami nagyon meghatotta.

"Kérem, tolmácsolják a lapjukon keresztül, hogy nagyon hálásak vagyunk minden felajánlásért, azért az összefogásért, amit tapasztaltunk. Múlt héten volt egy nap, amikor összeomlottunk a feleségemmel, teljesen kilátástalannak tűnt minden. Mára egyenesbe jöttek a dolgok, és bár anyagi segítséget nem is kértünk, rengeteg felajánlást kapunk. Szinte fel sem tudjuk fogni! Mindig azt mondják, hogy a magyarok ilyenek, meg olyanok, nem segítenek egymáson, de ez nem igaz!

Példaértékű volt a megmozdulás a hazai és a külföldön élő magyarok között is"

– mondta a férfi. Õk feleségével pénteken jönnek haza, miután mindent elintéznek Bulgáriában, és valószínűleg aznap dől el az is, szüksége van-e műtétre Vanesszának.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?