RIPOSTER

Halálfejes pulóverben késelt a káldi anyagyilkos

Mindenkit megdöbbentett, hogy egy káldi fiú halálra késelte édesanyját egy anyák napi ünnepség után, 15 éves öccsét pedig életveszélyesen megsebesítette. Az még meglepőbb, hogy a tettes nevetgélve ment a bíróságra, amikor döntöttek a letartóztatásáról. Egy szemtanú szerint halálfejes pulóverben volt, amikor elmenekült a tragédia helyszínéről, egy bejegyzés szerint pedig a terroristákat tartotta a példaképének.
  • Szerző: RIPOST

Ahogy arról a %% is beszámolt, vasárnap letartóztatták a 20 éves G. Krisztiánt, aki a gyanú szerint megölte édesanyját, 15 éves öccsét pedig életveszélyesen megsebesítette a Vas megyei Káld településen péntekre virradóra. Egyelőre nem tisztázott, min veszett össze édesanyjával a fiú, de a helyiek szerint sokszor követelt pénzt drogokra, elképzelhető, hogy a végzetes estén is emiatt borult el az agya. A településen a mai napig találgatnak, de az megnyugtatta az embereket, hogy bilincs került a közveszélyes fiatalra.

Bár ne ilyen áron kapták volna el a rendőrök!

– mondta a %%-nak egy káldi asszony, aki szerint borítékolható volt a tragédia.

„Féltünk tőle a faluban, a srác rendszeresen balhézott, nem csak a családtagjaival. Az út közepén sétálgatott, késsel fenyegette a helyieket, egy fiatal lány ablakát kővel dobta be. Pszichiátriai kezelt volt, de mindig kiengedték a kórházból.”

Krisztián a káldi családi házban csütörtök este többször mellkason szúrta az édesanyját egy 12 centis késsel, majd a segítségére rohanó 15 éves öccsét is megkéselte, őt megműtötték, kórházban ápolják, túl van az életveszélyen. A késelés után a fiú elfutott a házból, a Káldról kivezető 834-es úton sétálgatott véresen egész éjszaka.

Reggel 7 óra körül ment el mellettem fekete ruhában, halálfejes pulóver volt rajta

– emlékezett vissza egy szemtanú.

A %% megtalálta a tettes egyik közösségi oldalát, ahol a fiú arra a kérdésre, hogyan képzeli el magát tíz év múlva, azt válaszolta: „Terroristának”. Ez arra utal, hogy kamaszként a terroristákat tekintette a példaképének.

Káldon most attól tartanak, hogy ha elmebetegnek nyilvánítják a gyilkost, a kényszergyógykezelés után gyorsan kiengedik, és megint közöttük él majd. Egyelőre ez a veszély nem fenyegeti őket, a Vas Megyei Főügyészség hétfői közleménye szerint 30 napra rendelte el a bíróság a letartóztatását, de ha nem sikerül addig lezárni a nyomozást, ezt valószínűleg meghosszabbítják.

További részleteket a %% napilap keddi számában olvashatsz! Keresd az újságárusoknál!

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Illatos karácsonyi sütemények
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?