RIPOSTER

Gigantikus méretű tavi szörnyet fogtak ki a magyar horgászok

Óriási harcsa akadt horogra Újkígyóson, a környékbeliek is teljesen elképedtek!
címkék:

Az újkígyósi bányató legendás harcsájáról sokan hallottak már, és bizonyára sok horgász álmodozott már arról, hogy az ő horgára akadjon rá. A közelmúltban ez két horgásznak sikerült is, a hihetetlen kapásról a BEOL írt.

"Barátommal, Csatlós Norberttel április közepén mentünk ki harcsázni az újkígyósi homokbányához, a horgászaton mint vendéghorgász vehettem részt. A horgászatot este 20 óra körül kezdtük meg, a szél fújt, kicsit csepergett az eső, a víz csendes volt. Mozdításunk sem volt, de a rossz idő és a csend biztatott, hogy talán lesz valami. Hajnali 2 órakor picit megmozdult a kapásjelző, majd ismét csend. 10 perccel később még életemben nem látott kapás: felragadt a bothoz a jelző és pár másodperc alatt több méter zsinórt húzott le az orsóról. Ezt követően bevágtam neki, éreztem, hogy nagy hallal van dolgom"

– írta a portálnak Kerekes Zoltán.

Ekkor Norbert kioldozta a csónakot, majd a hal vitte őket . A bot „karikába” hajlott fel. Fél óra elteltével mutatta meg magát először az Újkígyóson már legendaként emlegetett harcsa!

"Ekkor el se hittük, hogy lehetünk ilyen szerencsések, hogy megakasztottuk a nagy harcsát! 45 perc fárasztás után húztam felszínre a halat. A csónakba emelés előtt átadtam a társamnak a botot, a harcsa szájába nyúltam, megpróbáltam beemelni. Elsőre nem sikerült, ekkor döbbentem rá, hogy jóval nagyobb hallal van dolgunk, mint gondoltuk. Ketten húztuk be a csónakba. A halat vízközti eltartós módszerrel, nadálycsokorral sikerült fogni. Soha nem gondoltuk, hogy ekkora harcsát fogunk! Eddig a legnagyobb harcsám 15 kilogramm volt, hát, ezt bőven sikerült túllépni."

A fotókért KATTINTS IDE!

És végül a számok: a harcsa 251 centiméter hosszú volt, és 93,2 kilogramm.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?