RIPOSTER

Gazdag, drogfüggő horvát zenész tarolta le a magyar teniszedző családját

Dühöngenek a neten a horvátok: maffiát és politikai, rendőri kapcsolatokat emlegetnek, mert egy napot szabadon tölthetett a BMW-s ámokfutó, aki letarolta egy magyar család álló autóját egy autópálya-fizetőkapunál. A férfi 2 nappal a baleset előtt jött ki a drogelvonóról, és nem elég, hogy 150-es tempónál mobilozott vezetés közben, még a baleset után is telefonálva szállt ki a kocsiból.
  • Szerző: Ripost

„Befolyásos család drogos kisfia, egy 35 éves gyerek!” „Hogy engedhették ki, csak nem azért, hogy eltüntethesse otthon a drogot, hogy letörölhesse a Facebook-oldalait?” – Ilyen kommentek tömegével vannak tele a csütörtöki balesettel foglalkozó hírek kommentfelületei Horvátországban.

A tettes egy drogos zenész, aki gazdag család sarja

Van ok a gyanakvásra, ugyanis a balesetet okozó sofőrt, Ozren Mlinaricot szombat reggel kiengedték, majd csak szombat este tartóztatták le újra – csaknem egy egész napja volt minden gyanús dolog eltüntetésére. A férfiről durva dolgok derültek ki: drogfüggő volt, aki az ismert szex- és randidrog, a gina miatt került elvonóra Rab szigetére, és onnan csupán kedden jött ki. A gina (GHB) függőség esetén görcsöket, hallucinációkat, de akár több napos delíriumos, pszichotikus állapotot is előidézhet.

A tettes 150-nel, tempomattal száguldozott már a baleset előtt is, a horvát autópályán levideózták ámokfutását jóval a baleset előtt. A Sveta Helena fizetőkapuhoz is 150-nel érkezett, és mobiltelefonálva, fékezés nélkül csapódott bele egy 3 tagú magyar család autójába.

A szemtanúk szerint a telefonjában a barátnőjének üvöltözött, hogy „k..rva, k..rva”, és még akkor is vele kiabált, amikor a csodával határos módon szinte sértetlenül kiszállt a kocsiból. Ezután a rendőrök falhoz állították, és azt ismételgette, hogy „Mit tettem, te jó ég!” A horvát rendőrök rögtön vért vettek tőle, és kiderült, hogy nem volt ittas – ám azt, hogy drog hatása alatt állt-e, lapzártánkig nem derült ki.

Kivették a tettes nevét a cikkekből

A horvát sajtó pletykái szerint befolyásos családja rögtön közeavatkozott, egy magas rangú rendőr rokont is emlegetnek, aki miatt kivették a nevét a horvát cikkekből. A %% újságírói is tanúi voltak annak, hogy az első néhány cikkben még szerepelt a tettes teljes neve – utána viszont ezeket pár órán belül törölték, így egész pénteken nem lehetett tudni a nevét. Szombaton aztán kapott egy napot a bizonyítékok eltüntetésére: reggel, általános döbbenetet okozva kiengedte a bíróság az őrizetből! A lapoknak már egy sztárügyvéd nyilatkozott a család nevében, és alaposan felkészítette a férfit, aki hirtelen megbánást mutatott, levelet írt a magyar áldozatoknak, és igyekezett a „legmegfelelőbben” viselkedni, hogy később megúszhassa a tettét! Aztán, valószínűleg a Facebookot elöntő felháborodás hatására, szombat este ismét őrizetbe vették – de addig volt egy napja mindent eltüntetni… A férfi egy zenekar dobosa is, de eltűnt minden közösségi oldala, pedig fenn volt a Facebookon és az Instagramon is.

Egy magyar teniszedző családját tarolta le

A horvát sajtó nagyon óvatos volt a tettes nevével, de a balesetben vétlen magyar család nevét nem haboztak közzétenni.

A fizetőkapunál álló Skodában egy újvidéki születésű teniszedző, D. Dániel utazott a családjával. A férfi horvát feleségével, a nyelvtanár Annával és fiukkal, a 8 éves Dominikkal Ausztráliában él.

Az édesapának és a kisfiúnak volt magyar állampolgársága, Anna horvát. Most a budapesti rokonokat látogatták meg, és úton voltak a horvát rokonokhoz, Dugi Otokba, amikor a szörnyű tragédia történt. Mindhárman súlyosan megsebesültek. Az egykori edzőt több napig mesterséges mesterséges kómában tartották, felesége és kisfia állapota súlyos, de stabil. A kisfiúnak az ütközés következtében eltört mindkét lába a helyi lap szerint. A kisfiú szintén Dániel tanítványa volt, már versenyszerűen teniszezett. Azt nem tudjuk, hogy a súlyos törések hogyan befolyásolják a kisfiú teniszes jövőjét, és hosszú lesz a rehabilitáció, de úgy tűnik, szerencsére a család mindhárom tagja túléli ezt a rettenetes balesetet.

További durva részletek a horvát drogosról, a balesetről és arról, hogyan lehet elkerülni a fizetőkapunál állást - a hétfői napilapban!

 

 

 

 

 

És ezeket olvastad már?