RIPOSTER

Friss információk: Ez okozhatta a brutális hatvani buszbalesetet

Több mint 25-en sérültek meg hétfő délután, amikor árokba borult egy busz az M3-as autópályán, Hatvan térségében. Bár a vizsgálatok még tartanak, most úgy tûnik, a sofőr hibája okozta a szerencsétlenséget.
  • Szerző: Doris

Súlyos tömegbaleset történt hétfőn délután az M3-as autópályán, Hatvanhoz közel. Ahogy arról a %% is beszámolt, egy menetrend szerint közlekedő busz akkor még tisztázatlan okokból hirtelen letért a sztrádáról, áttörte a szalagkorlátot, majd az árokba borult.

A balesetben több mint 25-en megsérültek, közülük ketten súlyosan. Az egyik súlyos sérültet mentőhelikopterrel szállították kórházba.

Bár a vizsgálatok még tartanak, most úgy tűnik, a sofőr hibája okozta a bajt. A Bors úgy tudja, hogy a férfit a helyszínen megszondáztatták, ám az eredmény negatív lett, így az biztos, hogy nem fogyasztott alkoholt. Ám az egyik utas beszámolójából arra lehet következtetni, hogy elaludt a volán mögött.

"Hirtelen egy rándulást éreztem, majd átszakítottuk a szalagkorlátot, és beborultunk az árokba"

- idézte fel az ijesztő perceket a Hír Tv-nek Fazekas István, aki a busz hátuljában ült. Elárulta, számára semmi nem utalt arra, hogy a sofőr el akarta kerülni az ütközést, még csak nem is fékezett!

Épp ezért nem kizárt, hogy elaludt vezetés közben, ám biztosat csak akkor fognak tudni mondani a rendőrök, ha átvizsgálták a roncsokat. A busz vezetője egyébként ép bőrrel megúszta a brutális balesetet, sikerült kimásznia az oldalára borult járműből.

És ezeket olvastad már?