RIPOSTER

Fordulat az eltűnt villanyszerelők ügyében: így megtalálhatják őket

Az egyik eltûnt villanyszerelő családja segítséget kért egy siklóernyős kereséseket végző férfitól.
  • Szerző: Ripost

Minden követ megmozgatnak a tavaly március 31-én kámforrá vált Mácsik Zoltán szerettei, hogy minél előbb előkerüljön a családfő. Próbálkoztak élő láncos kereséssel, és egy ha­lottlátóval is konzultáltak már, most azonban egy égi segítséget is tudtak maguk mellé állítani.

A mosonmagyaróvári villanyszerelő felesége a közelmúltban megkérte az országban egyedüliként siklóernyős személykereséseket is végző Rendes Róbertet, hogy fésülje át azt a terepet, ahol nagy valószínűség szerint a férjét eltüntették. A 66 éves férfi egyből igent mondott, és kétszer már repült is Zoltánért.

"Egyszerre öt órát tudok a levegőben eltölteni. Alapvetően 300 méter magasságban közlekedem, de adott esetben akár tíz méterre is le tudok ereszkedni. Fentről mindent sokkal jobban látni, egy kukoricamezőben fekvő állatot is könnyedén kiszúrok. A gyanús dolgokat pedig jó nagy felbontásban rögzítem" – magyarázta a Borsnak Róbert, aki 2011-ben szállt fel először egy férfi kutatására. A rendőröktől akkor megkapta a mobilos cellainformációkat, ami nagyban leszűkítette a terepet, egy héten át folyamatosan dolgozott, de az eltűnt férfi végül holtan került elő. Ezután a Téti Polgárőrség megkereste, így azóta a szervezet kötelékében is végzi a kereséseket. Most azonban fontosnak tartja leszögezni: a Mácsik családnak önszántából, magánemberként nyújt segítséget.

"A vállalkozó ikrényi tanyájának közelében rengeteg olyan hely van, ami alkalmas lehet az em­berek eltüntetésére, így először arra veszem az irányt, aztán a szigetköz felé folytatom" – tette hozzá az egyébként villamosmérnök pilóta. Mácsik Zoltán családja nagyon hálás az újdonsült segítőjüknek.

Mácsik Zoltánnál két telefon volt az eltűnésekor. A lap legfrissebb információi szerint a férfi osztrák számát sikerült bemérniük a rendőröknek, a készülék egy közeli telefontoronyra adott jelet utoljára. Az átfésülésre váró te­rület azonban így is óriási.

A rendőrök korábban szinte teljesen felforgatták a környéket, az emberöléssel gyanúsított vállalkozó ikrényi tanyáját többször is felásták, de drónokkal és búvárokkal is próbálkoztak már. É. Imrét Mácsik Zoltán mellett Orlik Vilmos megölésével is meggyanúsították. Egyikük holtteste sem került még elő.

És ezeket olvastad már?