RIPOSTER

Figyelmeztetést adtak ki: Itt csap le a vihar vasárnap

Nem mindenhol telik majd nyáriasan a nemzeti ünnep. Két megyére is figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Itt készülj a viharra!
  • Szerző: Buster

Vasárnap a Dunántúl északnyugati felén már 25 fok alatt, másutt még 25, 27 fok körüli átlaghőmérséklet valószínű. A nap folyamán az ország keleti felén is megszűnik a hőség.

Vasárnap már a középső országrészben és északkeleten is 65 km/h körüli széllökések is lesznek. A nap második felében elsősorban a Dunántúlon lehet néhol zivatar. Várhatóan estétől, késő estétől nyugat, északnyugat felől egy nagyobb kiterjedésű csapadékzóna alakulhat ki intenzív záporokkal, néhol zivatarral, amely vasárnapra túlsúlyával a keleti országrészre helyeződik át.

Főként a Börzsöny-Cserhát-Mátra térségében várható területi átlagban is jelentősebb mennyiségű csapadék (20 mm körüli), de lokálisan záporból vagy zivatarból máshol is eshet hasonló mennyiség. Heves zivatar nem valószínű (esélye < 10%), de vasárnap az ország keleti felén előforduló zivatarokat a nagyobb csapadék mellett viharos (60-70 km/h) széllökés is kísérheti.

És ezeket olvastad már?