RIPOSTER

Fertő tavi gyilkosság: hátborzongató, ami most a tárgyaláson történik

Egy magyar nő feldarabolt holttestét találták meg tavaly a Fertő tóban, később kiderült, hogy egy osztrák kannibál végzett vele.
  • Szerző: Ripost

Egy évvel azután, hogy a Fertő tóban talált holttest kilétére fény derült, Bécsben kezdetét vette a 63 éves Alfred U. büntetőpere.

A pszichésen zavart és többszörösen visszaeső erőszaktevő tavaly március 29-én végzett a hajléktalanként Bécsben élő R. Zsuzsannával,  akinek édesanyja beváltotta ígéretét, és személyesen jelent meg a Büntetőügyek Tartományi Bíróságának (Landesgericht für Strafsachen) 106-os termében, hogy a kannibál szemébe nézzen.

"Kimerült és zaklatott vagyok. Csak 20 percet tudtam aludni, a fiam hozott ide, de nem jött be velem. Ezt egyedül akarom végigcsinálni" - mondta a talpig feketébe öltözött Zsuzsanna a Blikknek, és ahogy tolmácsával a zsúfolásig telt tárgyalóterembe lépett, már nyílt is az oldalsó ajtó, és két fegyőr kíséretében megérkezett a kannibálként emlegetett Alfred U., aki még az esküdtek bemutatása előtt elismerte bűnösségét.

A lap beszámolója szerint rekedtesen, de nyugodtan beszélt, és akkor sem rezdült, amikor az ügyésznő felolvasta, hogy R. Zsuzsanna feldarabolása közben, a többszörösen büntetett előéletű, személyiségzavaros férfi húsdarabokat készített elő későbbi fogyasztásra. 

Tavaly áprilisban egy Fertő-tavi halász talált rá az első bezacskózott emberi torzóra a ruszti öbölnél, majd a kutatóbúvárok további zacskókban megtalálták az áldozat fejét, altestét, jobb és bal alkarját, továbbá bal combját és jobb sípcsontját. A halottkém vizsgálata igazolta, csaknem minden szerv el lett távolítva, a koponyát pedig skalpolták. Az osztrák DNS-adatbank alapján az áldozat kiléte nem volt megállapítható, de egy keresőkutya nyomot talált az egyik parti kunyhónál, így jutottak el Alfred U.-hoz, aki korábban közel 30 évet töltött börtönben erőszakos bűncselekmények miatt.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Variációk karácsonyi zserbóra
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?