RIPOSTER

Fenyő-gyilkosság: Rejtélyes kapcsolat Gyárfás Tamás és Portik között

Felbujtóként először Portik Tamást, kedden pedig Gyárfás Tamást hallgatták ki egy húsz évvel ezelőtti gyilkosság, Fenyő János médiavállalkozó megölése ügyében. Gyárfás, az úszószövetség volt elnöke és Portik, két gyilkosság miatt is elítélt bûnöző különös, több évtizede tartó kapcsolatban áll egymással...
  • Szerző: RIPOST

Szomszédja egymásnak a budapesti Svábhegyen Gyárfás Tamás, a kedden őrizetbe vett volt úszószövetségi elnök és Portik Tamás, két gyilkosság miatt is börtönben ülő bűnöző. Mindkettőjüket felbujtással gyanúsítják a Fenyő-gyilkosság ügyében: a közvetlen parancsot Portik adhatta ki, de a gyanú szerint a végső megbízó Gyárfás Tamás, volt médiavállalkozó, az úszószövetség volt elnöke lehet.

Szoros, bizalmas kapcsolat Gyárfás és Portik között

Azt beszélik, hogy Portik és Gyárfás kapcsolata évtizedeken át nemcsak üzleti, de szinte baráti volt. Nem lehet véletlen, hogy a börtönben ülő Portik élettársa ma abban a villában lakik, amelyik korábban Gyárfásé volt. A budai, hegyvidéki, Ágnes úti telket még 1992-ben szerezte meg Gyárfás, majd felépített egy óriási villát.

Ezt 1999 augusztusában elcserélte Portik élettársának házával, de azt a mai napig nem tudni, hogy Gyárfás mit kapott még cserébe Portikéktól.

2004-ben Gyárfás a saját birtokából választott le egy jelentős méretű területet, és az önkormányzattól is vásárolt hozzá egy telekrészt, hogy a szomszédban rendezkedhessen be Portik egy 2000 négyzetméteres ajándék ingatlanon, így már telekszomszédokká is váltak a Svábhegyen.

A kérdés: talán ily módon akart törleszteni a Fenyő-gyilkosságért?

Egy tanúvallomás szerint Gyárfás egyszer elszólta magát, amikor Portik Tamás, a 90-es évek olajmaffia-botrányainak egyik kulcsszereplője kijelentette, hogy „hazavágja” Fenyőt, amire Gyárfás úgy felelt:

Tomikám, ezzel nekem is nagy szívességet tennél, ez a szemét tényleg golyót érdemelne

Erre Portik feldühödve azt mondta, „hát akkor én kinyíratom”.

A rendőrök gyanúja szerint ezt meg is tette, a ravaszt Józef Rohác, a szlovák bérgyilkos húzta meg. A friss hírek szerint pedig Gyárfás Tamás lehetett a végső megbízó…

További részleteket a Fenyő-gyilkosságról, valamint Gyárfás és Portik kapcsolatáról a %% napilap csütörtöki száma közöl!

És ezeket olvastad már?