Létrehozva: 2015.06.09.

Fényevő oszt életvezetési tanácsokat! Ne dőlj be!

Sétálni hívja az embereket, hogy megoldja problémáikat. Azt persze nem közli velük, hogy õ hisz a fényevésben, sõt az egyik itthoni szószólója a hírhedt társaságnak.

Aki a setaljvelem.hu oldalra téved, egy idősebb férfit talál, aki saját magát ajánlgatja pszichológusként. „Akik két-három órát sétálnak velem, vagyis én velük, azt mondják,

leraktak valamit a csomagból, és megnyomódott bennük a keresett gomb

– csalogat a honlap. Haas György, a sétálóember magáról is megoszt dolgokat: „…voltam könyv- és lapkiadó, pszichoterapeuta, közösségszervező, szervezetfejlesztő, szüléskísérő, mentálhigiénés szakember, és számtalan modellkísérlet elindítója.” Csak egy valamiről hallgat: fényevő múltjáról. Te sétálnál egy férfival, hogy kiöntsd neki a szíved, tőle várj megoldást a problémáidra, ha tudod, hogy azt állítja magáról, hogy képes 3 hónapig is bírni élelem és folyadék nélkül?

Az agárdi fényevő ügy

„Tudod ki ez?” Amikor megláttam a setaljvelem.hu oldalt, csak ennyit bírtam hirtelen kinyögni. Haas György neve ugyanis 2013 tavaszán került látótérbe, egy agárdi ügy kapcsán. Egy másfél éves fiú halt meg, egyértelműen a szülők gondatlansága miatt. A hírek és szalagcímek azonnal fényevésről szóltak, miután kiderült, hogy a szülők éheztették kisfiút, aki végül belehalt az alultápláltságba. Az eset kísértetisen hasonlított arra a 2007-es esetre, amikor egy óbudai férfi tévképzetei miatt felesége meghalt, kétéves kislányukat pedig az utolsó pillanatban mentették meg az orvosok. A férfi önmagát Szent András reinkarnációjának, feleségét Pál apostolénak, gyermeküket pedig Szent Péterének gondolta.

Videókkal dokumentálta, hogy nem eszik!

A fényevők utáni nyomozás során merült fel Haas neve is. Akkor még nem volt sétálóember, de Youtube-csatornája már akkor is nézett volt. A férfi ugyanis ezen dokumentálta, hogy ő akár 3 hónapig (!!!) is kibírja evés nélkül. "Az utolsó pohár víz, amit iszom.

7 teljes napig egy kortyot sem ihatok, enni már egy hete nem eszem

- kántálta a férfi a videóban, majd azt próbálta bebizonyítani, hogy attól kezdve hét teljes napon át egy korty folyadékot sem vesz magához. Ez, amit ő dokumentálásnak hív, másból nem állt, minthogy egy férfi ült egy széken egy kamera előtt és sorolta ezeket a dolgokat.

Nem tagad

Ezek a videók azonban mára nyomtalanul eltűntek Haas Youtube csatornájáról, helyettük új videók tájékoztatják az embereket a sétálós projektről.

Na meg persze a kedd esti előadásokról, amiket szintén Haas tart: hatezer forintért! Nyoma sincs az egykori fényevésnek, meglepő módon azonban nem tagad Haas. Mikor felhívom és jelzem, hogy én azért sétálnék, hogy erről beszélgessünk, idegesen nevetgélni kezd. „Aki ismerkedni szeretne a múltammal, megteheti – mondja, majd hozzáteszi: nincs titkolnivalója.

200-300-an vagyunk az országban, akik kipróbáltuk ezt. Nemcsak távoli fakírok és szentek képesek rá.

Hallgatom, de nem tudom magamévá tenni a gondolatot, hogy milyen nagyszerű emberek között élhetek hazánkban is. Haas azt mondja, először ő is csak olvasott, hallott erről a dologról, majd úgy döntött, ő elhiszi és ezt bizonyítja is.

Akár meg is halt volna a fényevés miatt

„Életem legmélyebb szakasza volt, szembenéztem a halállal.

Végrendeletet is készítettem

– sorolja, én pedig visszakérdezek: valakitől azt hallotta, hogy létezik a fényevés, akár ő is kibírhatja hónapokig folyadék és élelem nélkül, ő pedig úgy döntött, annyira kíváncsi erre, hogy inkább belehal, de megpróbálja? „Nem tudtam másképp kipróbálni – vágja rá válaszként. Önmagamnak szerettem volna bizonyítani, és higgye el, ismerek olyan doktorált fizikust, aki egyébként közismert ember: szintén kipróbálta és képes rá, hogy nem eszik hónapokig. Én magam is részletesen dokumentáltam, hogy bizonyítsam – céloz a videókra, de felhívom a figyelmét: törölte azokat. - Akkor törölték, amikor az agárdi ügy történt” – mondja. A felelősségről kérdezem, elmesélem neki, hogy nekem is akkor került a látószögembe, és hogy valószínűleg nem véletlenül törölték profilját.

„Nincs felelősségem.

Úgy gondolom, ha valaki asztrológiát olvas, és az abban leírtak alapján akarja élni az életét, az az ő baja. Egyébként is, belehaltak már autóvezetésbe is” – szögezi le. A biológia törvényei alapján azonban lehetetlenség, amiről beszél, és erre fel is hívom a figyelmét. „Az energiapótlásról nem hallott még?" – nevet ki, majd azt állítja: folyadék és élelem híján más energiákból pótol a szervezet. Többek között a fényből! Így, ebben a nagy melegben jó étvágyat kívánunk mindenkinek!

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Orbán Viktor elindítja a Fidesz kampányát - élőben az Origón

origo.hu

Migránsok okozták a balesetet a Liszt Ferenc-repülőtér közelében, amelyben két ember meghalt

borsonline.hu

Házasság első látásra: Enci megfenyegette Andrist, mindent kitálal

mandiner.hu

Ukrajnában szavaztak a magyarokról – lesújtó a végeredmény

ripost.hu

50 hullócsillag ragyog az égen - erre a három csillagjegyre köszönt rá a szerelem

mandiner.hu

Nyugaton végre megfejtették, miért menekülnek a németek Magyarországra

origo.hu

Botrány: Vajna Tímea húga idegesen üzent testvérének

lakaskultura.hu

Modern városi milliő a 13. kerületben: skandináv stílus, retróval fűszerezve

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

"Ki fog látszani a s*nám" - Kiakadtak a túl szexi ruha miatt az olimpikonok

ripost.hu

Visszatérnek a mínuszok, de ez még nem minden: mutatjuk, milyen időre készülj hétvégén

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-