RIPOSTER

Fenyegetik az árvákat, akikért az ország fogott össze

Alig fordult kicsit jóra az életük, rögtön attól kell rettegnie a három testvérnek, hogy kirabolják őket.
  • Szerző: Ripost

Hirtelen maradtak árván a somogysárdi testvérek, akik egy év leforgása alatt vesztették el először nagybeteg édesapjukat, majd édesanyjukat. A 12 éves Kornélról és a 14 éves Fanniról azóta 16 esztendős nővérük, Xénia gondoskodik, akinek párja, Robi is segítségükre van.

Az árva család a fiú fizetéséből és az önkormányzat által nyújtott havi 30 ezer forintos segélyből él egy sárdi, düledező házban, ahol egy helyiséget használnak csak, a konyhát, ahol fűteni is lehet.

A kicsik iskolába járnak, de a nagylány nem. Tanárai azt mondták neki: amíg nem áll valahogy helyre a helyzetük, testvéreivel foglalkozzon. Azt azonban sokáig ők sem tudták, mekkora szegénységben élnek a gyerekek, akik végül csak akkor fordultak segítségért, amikor vészesen fogyni kezdett a tüzelőjük.

Először Xénia iskolája, a kaposvári Építőipari és Faipari Szakképző Iskola tanárai és diákjai mozdultak meg, majd egy RTL Klubon bemutatott riportnak köszönhetően szinte az egész ország, és megindultak a rakományok, élelmiszerek és tüzelő a gyerekeknek.

Nem lélegezhetett fel azonban a három testvér ennek ellenére sem, sőt. Amióta történetük napvilágot látott, illetve az is, hogy adományokat kaptak, folyamatos fenyegetések érik őket. Mindig van otthon valaki, mert az ajtókat nem lehet zárni. Az egész házat egy erősebb szél elvinné.

A nagylány álma, hogy cukrászként dolgozhasson saját cukrászdájában. Ha van rá lehetősége, testvéreinek otthon is készít süteményeket, azokból a receptekből, amiket édesanyja hagyott rájuk. Párja pedig konyhakertet szeretne és állatokat nevelni, hogy soha többé ne kerüljenek ilyen kiszolgáltatott helyzetbe.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A legfinomabb diós és mákos bejgli
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?