RIPOSTER

Felfoghatatlan fájdalom: anyját ölelve halt meg a kislány a Hableányon

Az elsüllyedt Hableányon találták meg a dél-koreai édesanya és kislánya holttestét, összeölelkezve bukkantak rájuk a hajóban.
  • Szerző: Ripost

Kedden négy holttestet találtak a búvárok a Hableány roncsainak kiemelésekor. Bár az azonosításuk még folyamatban van, vélelmezhetően köztük van a hajóskapitány, és az a hatéves kislány, aki a nagyszüleivel és az édesanyjával érkezett Magyarországra.

A mentési munkálatokban részt vevő egyik szakember elmondta a 24.hu-nak, hogy még a tapasztalt búvárokat is megérintette, ami a hajóroncsban eléjük tárult a nemrég befejeződött mentés során. Elmondása szerint az elhunyt kislány az édesanyja karjaiban volt, amikor a búvárok rátaláltak a hajó belsejében. Azaz az édesanyja szorosan magához ölelte a kicsit, amikor bekövetkezett a szörnyű tragédia.

A szakember elmondta még, hogy Csepelre érkezik az az uszály, amire kiemelték az elsüllyedt Hableányt. Mint mondta, jelenleg nyolcvan centi mélyen áll az iszapos réteg a hajó belsejében. A kikötés után azonnal elkezdik a helyszíni szemlét, majd átvizsgálják a roncsban lévő hordalékot, hogy nincs-e benne esetleg újabb áldozat.

A nyomozásnak egy gyanúsítottja van, a Viking Sigyn ukrán állampolgárságú kapitánya, aki adatokat törölt a telefonjáról a baleset után.

A Hableány sétahajó május 29-én este süllyedt el a Margit híd közelében, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. A rendőrség még négy utast keres eltűntként. Hogy minél előbb megtalálják őket is, ezért megduplázták a keresésben részt vevő emberek létszámát a Budapesttől délre eső szakaszon.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?