RIPOSTER

Fejlemény a Teréz körúti robbantó ügyében, ezt mondja a szakvélemény

P. László korábban botrányosan viselkedett, ezért végül elmeorvosi vizsgálatra küldték.
  • Szerző: Ripost

Beszámítható a Teréz körúti robbantással vádolt P. László az elmeorvosi szakértői vizsgálat szerint. P. László édesapja örül az eredménynek, azt nyilatkozta: „A héten kaptuk meg az elmeorvosi vizsgálat eredményét. Nagyon örülök neki. Az áll ugyanis benne, hogy a fiam teljesen normális, beszámítható. És nem élményszerűen élte meg azt, amit a korábbi vallomásában mondott" - idézte a Blikk.

Március közepén botrányos műsort rendezett a robbantás vádlottja a Fővárosi Törvényszéken, többször megzavarta a bíróság munkáját. Először lefeküdt a vádlottak padjára, azt állította, hogy fáradt. Majd, amikor a bíró megkérte az őröket, hogy vegyék közre, levetette magát a földre.

A bíróság ekkor kihívta a mentőket, de P. László nem engedte, hogy megvizsgálják. A mentőorvos közölte, hogy a vádlott szándékos rendzavaró magatartást tanúsít. Ezután visszavitték a börtönbe.

Amikor P. László furcsa viselkedéséről kérdezték az édesapát, ő azt mondta a történtekről: „A fiam előre szólt, hogy nem akar menni, mert nem érzi jól magát. Amikor lefeküdt a padra, elvitték az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe kényszer injekciós kezelésre, miután már lenyugodott. Csak azt nem értem, mire föl. Szerintem így akarták büntetni a történtekért.”

Hozzátette, hogy nemcsak azért védi a fiát, mert az apja, hanem azért is, mert meg van róla győződve, hogy nem ő robbantott. "Ha azt látnám, hogy bűnös, mégis esküdözik, akkor nem állnék ki érte” – mondta.

És ezeket olvastad már?