RIPOSTER

Ezt utáljuk a legjobban a télben, 9 megyére adtak ki figyelmeztetést

Mi rosszabb a hónál, az esőnél és a szélnél, amit az autósok és a gyalogosok egyaránt gyûlölnek a hideg évszakban? Az ónos eső! Hétfőre elsőfokú riasztást adtak ki miatta, nem árt óvatosnak lenni és a megszokottnál előbb indulni a munkába! Íme, a részletek!
  • Szerző: Ripost

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint 9 megyére adta ki elsőfokú riasztást ónos eső miatt.

Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Pest és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is gyenge ónos esőre van kilátás.

Mint írják: az északi, északkeleti országrészben az éjszaka második feléig több helyen is kisebb mennyiségű ónos eső, fagyott eső várható, sőt, Borsod-Abaúj-Zemplén északi részén, illetve a Heves-Borsod-dombságnál hó is hullhat.

Az ónos eső okozta csúszásveszélyt sűrű köd kísérheti, ami növelheti a balesetveszélyt, érdemes óvatosan közlekedni, a megszokottnál korábban útra kelni.

Mindehhez legfeljebb 1, 7, délen akár +10 fokos legmagasabb nappali hőmérséklet társulhat. Délutántól viszont az ország nagy részén eshet.

Kedden további csapadékra van kilátás, melyet erős nyugati, északnyugati szél kísérhet, további melegedéssel. Akár 13 fok is lehet.