RIPOSTER

Ezt utáljuk a legjobban a télben, 9 megyére adtak ki figyelmeztetést

Mi rosszabb a hónál, az esőnél és a szélnél, amit az autósok és a gyalogosok egyaránt gyûlölnek a hideg évszakban? Az ónos eső! Hétfőre elsőfokú riasztást adtak ki miatta, nem árt óvatosnak lenni és a megszokottnál előbb indulni a munkába! Íme, a részletek!
  • Szerző: Ripost

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint 9 megyére adta ki elsőfokú riasztást ónos eső miatt.

Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Pest és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is gyenge ónos esőre van kilátás.

Mint írják: az északi, északkeleti országrészben az éjszaka második feléig több helyen is kisebb mennyiségű ónos eső, fagyott eső várható, sőt, Borsod-Abaúj-Zemplén északi részén, illetve a Heves-Borsod-dombságnál hó is hullhat.

Az ónos eső okozta csúszásveszélyt sűrű köd kísérheti, ami növelheti a balesetveszélyt, érdemes óvatosan közlekedni, a megszokottnál korábban útra kelni.

Mindehhez legfeljebb 1, 7, délen akár +10 fokos legmagasabb nappali hőmérséklet társulhat. Délutántól viszont az ország nagy részén eshet.

Kedden további csapadékra van kilátás, melyet erős nyugati, északnyugati szél kísérhet, további melegedéssel. Akár 13 fok is lehet.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?