RIPOSTER

Ezrek rajonganak a Dózsa György úti gázolóért, ez az oka

Az életmentő szívmûtéten átesett M. Richárd mindennapjait több ezer kíváncsi tekintet figyeli.
  • Szerző: Ripost

Bár a közvélemény java nevéhez egy tragikus esetet köt, mégis ezrek kíváncsiak a 41 éves M. Richárd minden lépésére az Instagramon. Profilja alapján pedig akár influenszer is lehetne a Dózsa György úti baleset egyik vádlottjából.

Bár saját oldala privát, követőinek száma így is napról napra gyarapodik. Noha állítása szerint a követőitől bőven kap hideget-meleget, sokan akadnak, akik pusztán kíváncsiak mindennapjaira.

"Nem tudom, miért követnek az emberek, elvégre nem posztolok semmi olyat, amiért én érdekes lehetnék számukra. Se külföldi utazásokról nem osztok meg fotókat, se gusztusos ételekről, mint a különböző instacelebek. Egyszerűen csak az életem bizonyos pillanatait teszem közzé" – magyarázta a Blikknek a férfi.

Márpedig a lassan ötezer fősre duzzadó követői bázisát minden érdekli, ami vele történik: milyen a könyv, amit éppen olvas, hogy lábadozott a műtétje után, vagy éppen milyen autót fedezhetünk fel a posztokban.

A lap által megkérdezett szakértő szerint az emberek az alapvető kíváncsiságukon túl ilyenkor elkezdenek irigykedni, valami jót látni a másik félben.

"Valamiféle értéket, egy pozitív képet látnak benne ezek az emberek. Eközben pedig a fél szemüket becsukják, hogy elfeledjék a másik fél hibáit" – vélekedett Makai Gábor klinikai szakpszichológus. "Az a fél pedig, akivel kapcsolatosan bírósági eljárás zajlik, így próbál meg egy kicsit kiszakadni a valóságból" – tette hozzá a szakember.

Mint ismert, 2017. május 15-én súlyos baleset történt: egy zöld jelzésen áthaladó Mercedes és egy telezöldön balra kanyarodó Citroën ütközött. A balesetben egy 23 éves budapesti férfi még a helyszínen, egy 37 éves áldozat a kórházba szállítását követően meghalt. A Mercedest vezető M. Richárd hosszú ideig házi őrizetben volt, jelenleg szabadon mozoghat Pest megye határán belül. Ezt annak köszönheti, hogy életmentő szívműtétet hajtottak végre rajta. A férfi elmondása szerint jól van, bár nemrégiben az egyik kezén két ujj kezdett elsorvadni, amire magyarázatot eddig nem talált.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?