RIPOSTER

Ezért tűnt el a Népligetnél a Teréz körúti robbantás gyanúsítottja

Újabb információk derültek ki a szeptember végi merénylet körülményeiről, a feltételezett elkövető pontos terv alapján dolgozhatott.

Még tart a nyomozás a Teréz körúti robbantás ügyében, a feltételezett elkövetőt 24 órás megfigyelés alatt tartják. Ahogy arról a %% is beszámolt, a fiatal férfi egy házi készítésű bombát hozott működésbe szeptember 24-én,

a merényletben két rendőr sérült meg.

A gyanúsítottat a történtek után csaknem egy hónappal, Keszthelyen fogta el a terrorelhárítás, később kiderült, hogy egy másik zalai településen tervezte meg a robbantást.

 

Információk szerint a fiatal férfi Homokkomáromban vett egy házat, ahol próbarobbantást is tartott, a házkutatáskor állítólag megtalálták egy következő bomba alkatrészeit is, amit már szerencsére nem tudott felrobbantani.

A %% már korábban is megírta, hogy a merénylet után a gyanúsított gyalog ment a Teréz körúttól a Blaha Lujza téren át a Népligetig, miközben többször átöltözött. A térfigyelő kamerák szinte minden lépését rögzítették, ám

a nyomozókat nem tudta azzal sem megtéveszteni, hogy a fehér horgászkalapját egy piros baseball sapkára cserélte.

A %% úgy tudja, hogy a támadó a Népligetig autózott Homokkomáromból, majd tömegközlekedéssel jutott el a robbantás helyszínéig. Előtte arra is volt még ideje, hogy egy doboz sört vásároljon a Podmaniczky utca sarkán.

Miután működésbe hozta a bombát, gyors léptekkel sétált vissza a Népligetnél hagyott autójához, majd az éj leple alatt utazott vissza a zalai házához...

Valószínűleg pontosan megtervezhette szörnyű tettét a fiatal robbantó, aki az elfogása óta nem tett vallomást. Az ügyvédje a %%-nak azt mondta, ügyfelét elmeorvosi vizsgálat alá fogják vetni a héten.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?