RIPOSTER

Ez történik este 8 óra után Budapesten a kutyásokkal

Tömegesen sétáltatják a gazdák a kutyákat a kijárási tilalom ideje alatt.
  • Szerző:

Este nyolc órára a város csaknem teljesen kiürül. Jóformán csak futárokat vagy rendőröket látni, rajtuk és az orvoshoz sietőkön kívül már csak a munkába vagy az onnan hazafelé tartók lehetnek legálisan az utcán. No meg a kutyasétáltatók, akik számára a kormányrendelet ezt megengedi.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Kínzás lenne, ha nem jöhetne

Emese és Red összeszokott páros, úgy vannak egymással, mint a borsó meg a héja. A külsejében a vizslára hasonlító olasz vadászkopó-keverék igényli a rendszeres sétát. „Nagy szerencse, hogy lejöhetünk sétálni esténként, mert a munkám miatt csak ilyenkor érek rá. Nem szeretném a legjobb barátomat kínozni” – mondta a hölgy.

 

Sok gazdi csak 8 után tudja megoldani

Bence a józsefvárosi Ludovika előtti parkba jár le kedvencével, Gubanccal. A mudi egy ősi magyar pásztorkutya, nagy mozgásigénnyel és igen barátságos természettel. „Általában hajnalban tartunk egy nagyobb sétát, mielőtt dolgozni megyek. Későn érek haza, ezért csak nyolc óra után tudom lehozni legközelebb. A téren egyébként már kialakult egy kisebb közösség, de úgy tűnik, most csak mi vagyunk itt az ismeretségi körünkből” – mondta mosolyogva a fiatal férfi.

 

Megérdemli az én Nancym a törődést!

Kinga évek óta egyedül él a Füvészkerthez közeli albérletében. Nancynek sok vidám percet köszönhet, estéit is a spániellel tölti a legszívesebben. „Rájöttem, hogy nincs szükségem férfira a boldogsághoz. Egyedül viszont magányos lennék, ezért a kutyámnak adok meg mindent, ami tőlem telik. A nyugdíjam nagyjából a lakás árát fedezi, ha meg is szeretnék élni, muszáj takarítóként dolgoznom, ami miatt viszont mindennap későn érek haza. Nancy megérdemli a törődést” – magyarázta a gazda.

 

Egyszerűen jár a kutyának a friss levegő!

A Vágóhíd utcában egy fiatal német párral találkoztunk. Elmondták, hogy Magyarországon tanulnak, és nagyon jól érzik magukat hazánkban. A szabályokat betartják. „Marcika apró termetű kutya, tehát kutyapelenkát is használhatnánk otthon, de jár neki a friss levegő” – jelentette ki Rafael.

 

Whiskey és Lulu, a két törvénytisztelő eb

Vajon mit gondol a kijárási tilalom idején érvényes könnyítésekről Gregor Bernadett? A népszerű színésznő két kutya, Lulu és Whisky boldog tulajdonosa.

– Biztos sokan örülnek neki, hogy nyolc után is levihetik a kedvenceiket sétálni, de én inkább napközben, jellemzően délután teszem ezt. Az én kutyáim már nagyok, ezért akár reggelig is kibírják – árulta el a művésznő.

 

 

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?