RIPOSTER

Ez történhet a Dózsa György úti gázolás gyanúsítottjával

Bár a szakértői vélemények és a bizonyítékok alapján ő a felelős a két ember halálával végződő balesetért, ráadásul még kokaint is fogyasztott, M. Richárd nem a rácsok mögé, hanem házi őrizetbe került.
  • Szerző: Ripost

Pólóban, rövid nadrágban, lebarnulva sétált ki M. Richárd hétfő délelőtt a bíróságról, ahol azt tárgyalták: előzetesbe kerül-e. A két életet követelő Dózsa György úti baleset okozóját hétvégén vették őrizetbe a rendőrök, ekkorra vált megalapozottá a gyanú, hogy ő a felelős a tragikus kimenetelű balesetért.

A bíróság most mégis a házi őrizet mellett döntött, pedig megállapították:

M. Richárd jogsi nélkül, bekokainozva, a megengedettnél jóval nagyobb sebességgel vezette a Mercedest.

Egyelőre azonban a határozat nem jogerős,

az ügyész ugyanis súlyosbításért fellebbezett,

így  elképzelhető, hogy másodfokon előzetes letartóztatásba kerül M. Richárd. Ilyesfajta huzavonára már volt példa az elmúlt egy évben, a zuglói gázolás gyanúsítottja, T. Petra Klára több ízben került első fokon házi őrizetbe, majd másodfokon vissza a rácsok mögé. M. Richárd esetében most a bíróság úgy döntött, a bűnismétlés veszélyének megakadályozására elegendő a házi őrizet, de könnyen előfordulhat, hogy a másodfokú testület ezt másként látja.

A férfi cselekménye bizonyítottság esetén halálos közúti baleset gondolatlan okozásának vétsége és kábítószer fogyasztásával elkövetett kábítószer birtoklása vétsége megállapítására lehet alkalmas.

És ezeket olvastad már?