Létrehozva: 2018.10.23.

Európa erejét csakis a nemzetállamok adhatják - mondta Orbán Viktor

A magyarság mindig is képes volt elõbbre lépni, még a bukott szabadságharcokat is a maga javára fordítani- kezdte ünnepi beszédét a miniszterelnök.

1956 nekünk nem emlék, hanem a szívünk és a gerincünk! - idézte a legendás költőt Faludy Györgyöt Orbán Viktor a Terror Háza előtt elmondott ünnepi beszédében.

Kifejtette:

Európa egyik legrégebbi nemzeteként őrizzük magyarságunkat és a hazánkat. Hiába próbált eltiporni bennünket a német-római birodalom, mongol és oszmán seregek.

A magyar megmaradás csodája szinte megfejthetetlen. És mégis valahogy megfejthető. Dobó István, Szondi és a kivégzett magyar miniszterelnök Batthyány példáját idézte, a végsőkig való kitartás csodálatos példáit.

És magyarok maradtunk akkor is, amikor Jaltában eladtak bennünket, s akkor is amikor 56-ban cserbenhagytak a nyugati nemzetek.

Ki gondolta volna, hogy 29 évvel a rablánc szétszakítása után újra veszélybe kerül a magyar szabadság? Ki gondolta volna, hogy újra lábra kap a birodalmi gondolat, hogy mások akarják megmondani kikkel éljünk együtt?

Az európai nemzetek fiai egy-egy nép polgárának születnek, lengyelnek, magyarnak. Európa a nemzetek hazája és nem olvasztótégely.

Európa erejét az együttműködés és az egymással való békés versengés adta. Mi magyarok a nemzetek Európájához csatlakoztunk, amikor beléptünk az EU-ba.

Európát a birodalomépítési vágyak vitték már korábban is tévútra. Nemzetek feletti ideák, olvasztótégelyben előállított emberfajták, iszonyatos méretű profitok. Ez az a kísértés, ami újra meg újra beveszi magát a brüsszeli lelkekbe.

Brüsszelben ahonnan korábban gyarmatbirodalmakat irányítottak újra birodalmi álmokat kergetnek.

A miniszterelnök szerint ma Brüsszelben ismét birodalmi indulókat játszanak, de ma nem fegyverekkel hódítanak. Brüsszelből korábban csak gyarmatokat igazgattak - tette hozzá.

Mi nem igazgattunk soha semmilyen gyarmatot, és nem is adjuk oda a mi országunkat. Brüsszelt ma azok uralják, akik olyan európai birodalmat akarnak, amit a brüsszeli bürokraták irányítanak – mondta a kormányfő. 

A kormányfő szerint Európa más, mint a többi kontinens, Európa a nemzetek hazája és nem olvasztótégely. Ki gondolta, hogy ismét a birodalmi gondolat erősödik Európában? Ki gondolta volna, hogy megfenyegetik Magyarországot, Lengyelországot, Romániát és Szlovákiát, valamint Olaszországot? Orbán Viktor elmondta, hogy

a magyarok a nemzetek Európájához csatlakoztak, és nem Napóleon, vagy a Harmadik Birodalomhoz. A magyarok a birodalmi szándékokat kiszagolják és a helytartókat elzavarják - tette hozzá. Európát a birodalomépítési kísérletek vitték vakvágányra.

A szovjetek távozása után úgy éreztük, hogy megnyugodhatunk, és elfoglalhatjuk a helyünket Európában - mondta a miniszterelnök.  Nem gondoltuk volna, hogy 28 évvel a rendszerváltás után Európát nem külső fenyegetések, hanem saját maga sodorja veszélybe.

Ráadásul, akik az Európai Uniót újra birodalommá akarják formálni, mind bevándorláspártiak - mondta a miniszterelnök. Mindeközben a terror a mindennapok része lett, s csak addig terjedhet a szólás és sajtószabadság míg az ő ideáikat visszhangozza.

Kötelező erővel akarják multikulturálissá formálni Európát, szándékosan nem védték meg a földrészt az illegális migrációtól.

Nemzeti gyökereitől elszakított európai elit, kevert népesség, ez lett volna a Soros György-féle paradicsom.

Az európaiság mércéje lett a bevándorlás támogatása - mondta a kormányfő. Szándékosan nem védték meg Európát a migránsok tömegeitől, nem a képesség, hanem az akarat hiányzott - mondta a kormányfő. Ma sokan esélyként tekintenek a migránsokra, hogy egy nemzetállamoktól független Európa jöjjön létre - mondta. A májusi EP-választások eldöntik, merre fordul Európa. A nemzetek együtműködésére van szükség a globalizmus ideológiájával szemben - mondta a miniszterelnök. 

Itt és most meg kell lengetni a szabad és független Európa zászlaját. A nemzetek színes és szabad világa az amiben hiszünk.

Válasszuk a nemzeti büszkeség jövőjét, a Pesti Srácok üzenetét! Hajrá Magyarország hajrá magyarok! - fejezte be ünnepi beszédét Orbán Viktor.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Húsvéti kvíz: Ön tudja a választ az ünneppel kapcsolatos kérdéseikre?

ripost.hu

Megmutatta: ez a piszok jóképű férfi Sydney van den Bosch vőlegénye

metropol.hu

A Házasság első látásra sztárja vallomást tett

hirtv.hu

A Frizbi interjú után Magyar Péter bejegyzést tett közzé + videó

ripost.hu

Áprilisi pénzeső! Erre a 3 csillagjegyre rámosolyog a szerencse

vg.hu

Valami súlyos történik az ukrán elnöki hivatalban: Zelenszkij kirúgta az egyik legfontosabb emberét

origo.hu

Hajdú Péter: Felkavart a beszélgetés Varga Judittal

mindmegette.hu

A 13 legjobb ebédötlet a húsvéti négynapos hosszú hétvégére

ripost.hu

Komoly döntést hozott Schumacher családja, itt vannak a részletek

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Emlékszel még a Csengetett, Mylord? lakájára? Így néz ki ma a 77 éves Jeffrey Holland

ripost.hu

Pár óra alatt két kisfiú kísértetiesen hasonló módon vesztette életét Kecskeméten

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-