RIPOSTER

Erre nem számítottunk, ekkor tér vissza a hidegfronttal a fagy

Vasárnap még csodás tavaszi időnk lesz, de a jövő héten érkezik a front, egyes tájakon pedig akár gyenge hajnali fagyokat is hozhat.
  • Szerző: Ripost

Vasárnap szinte zavartalan napsütésben, meleg tavaszi időben lesz részünk, és a légmozgás sem lesz jelentős. A csúcshőmérséklet országszerte 18-23 fok között alakul.

Hétfőn feltámadó északi-északkeleti széllel hidegfront érkezik. Gyenge zápor viszont csak kis eséllyel északon alakulhat ki. A hőmérséklet nem esik vissza jelentősen, csupán pár fokkal mérséklődik a nappali felmelegedés. Délen marad a 20 fok körüli meleg, és máshol is 14-15 fok feletti maximumokat mérhetünk.

Kedden csapadékmentes, túlnyomóan napos időre van kilátás. Élénk, erős keleties szélre számíthatunk. Hajnalban az északkeleti tájakon gyenge fagy előfordulhat. A csúcshőmérséklet 14 és 20 fok között alakul.

Szerdán nyugaton lesz felhősebb az ég, elvétve gyenge záporok alakulhatnak ki. Keleten a napsütésé lesz a főszerep, országszerte feltámad viszont a délkeleti szél. Napközben 15-19 fokig melegszik a levegő. Csütörtökön is marad a szeles idő, csak jelentéktelen záporok lehetnek - írja az Időkép.

És ezeket olvastad már?