RIPOSTER

Erre kötelezte Bálint Andrást az Eszenyi Enikő vezette ötfős direktori testület

Január 31-én befejeződött Bálint András 30 éves igazgatósága a Radnóti Színházban. A búcsú alkalmából különös dolgokat vállalt a leköszönő direktor...
  • Szerző: F. G.

Bálint Andrásnak még előadása volt vasárnap este, ami után a Radnótiban az elmúlt 30 évben ott dolgozó színészek, rendezők, írók búcsúztatták a leköszönő igazgatót.

A búcsúztatás része volt, hogy utódjával, Kováts Adéllal végigjárta a színház összes helyiségét, a gazdasági hivataltól a raktárakig, és mindenütt az elmúlt harminc évre utaló ajándékokkal várták a kollégái.

A „ballagás” a színpadon fejeződött be, ahol öttagú, színházigazgatókból álló bizottság tárgyalta meg Bálint András „nyugdíjaztatási kérelmét”.

A Mácsai Pál, Eszenyi Enikő, Máté Gábor, Jordán Tamás és Novák János alkotta testület előtt több dolgot kellett írásban vállalnia: például, hogy nem él egészséges életet, mert bosszantóan jól néz ki; beszédtanárt fogad, és nem fogja mamunak mondani a hamut…, na és, hogy a jövőben nem fogja megpályázni egyikük színházigazgatói székét sem.

A bizottság ezek után, ha nem is könnyen, de áldását adta a „nyugdíjaztatási” kérelemre. És pontban éjfélkor a leköszönő igazgató átadta a Radnóti kulcsát utódjának, Kováts Adélnak.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?