RIPOSTER

Ép bőrrel megúszta a metró-kalandot Husi, az alagútból kimentett kutya

A mai metróleállás az, amit szívesen megbocsájtunk, főleg, ha meglátjuk a kiskutyát, akinek egy szőrszála sem görbült meg, cserébe bizonyára ez lesz élete kalandja.
  • Szerző: Ripost

Néhány órára megbénította a budapesti 3-as metrót egy kutyus, aki gazdája mellől tűnt el az Árpád-híd megállónál.

Délelőtt le kellett állítani a metrót, mert a kutya valahol az alagútban kóborolt. Előbb csak a Deák Ferenc tér és Újpest-Központ között nem jártak a  metrók, később már a Nagyvárad tér és a Lehel tér között is csak pótlóbusszal lehetett utazni.

Végül nem sokkal dél előtt jött a hír, hogy újra járnak a metrók, és sikerült megtalálni az elkeveredett Husit.

A kistestű ebet - aki ránézésre kölyöknek tűnik - a Dózsa György úti metrómegállónál hozták ki az alagútból - közölte a BKK fődiszpécsere. A kutatásban a rendőrség kutyákkal, állatvédők, BKK és BKV munkatársak, és a gazdi is részt vett.

A kutya azonban annyira meg volt rémülve, hogy mindenkire rátámadt, aki segíteni akart neki.

Sőt, a műszakvezetőt annyira megharapta, hogy mentőt kellett hívni hozzá.

A Blikk szerint Husit 4 éve nem oltották be, így a megmart műszakvezetőnek nem csak a sebeit kellett ellátni, de oltásokat is kell kapnia.

Husi egy az Árpád-hídhoz közeli panelház egyik lakásából szökött el. A lap szerint pedig nem is a gazdája, hanem annak egy ismerőse vigyázott rá. Az állat kiszökött és nem tudni miért, az aluljáróba, majd a metró felé vette az irányt.

A BKV munkatársai egyébként azonnal feszültségmentesítették a pályát, amikor látták, hogy beszalad az alagútba, ezért nem rázta meg az áram.

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?