RIPOSTER

Emelték a riasztás fokozatát: jégesővel támad az év vihara

Szinte az egész országra kiadták a vészjelzést a meteorológusok. Sok kellemetlenséget tartogat az időjárás.
  • Szerző: Ripost

Borús, esős idő lesz, ráadásul jégre és szélviharokra is számítani kell. Nem csoda, ha a következő napokban inkább ki se mozdulnál otthonról...

Pénteken záporokra, zivatarokra kell készülni, és helyenként felhőszakadás, jégeső is lehet, viharos szél kíséretében. Hajnalban 10-16, napközben 20-27 fok valószínű, de a zivatarok után lehűl a levegő.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat másodfokú riasztást adott ki a heves zivatarok miatt Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok megyére. A zivatarok erős széllel és jéggel érkeznek. Ugyanezért Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Nógrád és Tolna megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

A várható felhőszakadás miatt Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok kapott riasztást. Ez azt jelenti, hogy rövid idő alatt 25-30 milliméter eső eshet.

Szombaton sokfelé záporokra és újabb zivatarok kialakulására is számíthatunk, ráadásul továbbra is viharosan fog fújni a szél - írja az Időkép. Hajnalban 9-16, délután pedig 20-27 fok közötti maximumokat mérhetünk.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?